Zincir marketlerde çalışılır mı?

Genel olarak aralarından çalışabileceğin en iyi yer pek bilindik olmasa da Tarım Kredi. Çalışan sayısı daha fazla dolayısıyla yük biraz daha az oluyor. Diğer marketlere göre daha az çalışma saatleri var ve yoğunluğu da daha az oluyor genel olarak.
 
Zincir market dediğiniz, eğer üç harfliler ise kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Sadece zor mu kolay mı orası önemli genelde 6-7 saatler ayakta durmak beni zorlamaz.
Fast Food restorantlarına bakın isterseniz.
 
Eski ev arkadaşım A101'de ve ŞOK'ta çalışmıştı. ŞOK yine biraz insaflıymış sayım olunca bir sonraki gün izin veriyormuş veya mesai yazıyorlarmış. A101'de bildiğin köle muamelesi yapıyorlarmış. Üstelik asgari ücretin bir tık üstünde alıyormuş. Öyle dediğim asgari ücret 4250 lirayken 4700 lira maaş alıyormuş. Şu anda da değiştiğini zannetmiyorum. Bence çalışılmaz ama oralarda da çalışacak insanlara ihtiyacımız var. Umarım şartlar iyileşir.
 
2.5 sene kadar zincir bir toptancı marketinde çalıştım.

08:30 Sabah mesai başlangıcı
09:00 a kadar hazırlık ( mağaza temizliği, dünden kaldıysa çöp vs. atımı, kasaların açılması )

Gün içinde sabit kasiyer değilsen sürekli ayaktasın. Reyona mal basma, müşteriler ile ilgilenme, mal geldiyse ayıklama ve kalan malı toplayıp kaldırma.

11:00 da molalar başlıyor. Mola hakkın 15 dakika. Müdür ile aran iyi olursa 20dk ya çıkabilir

12:00 da yemek molaları başlıyor. Biz 1 saat yapıyorduk, bazı yerler 30dk veriyor yemek molası...

Yemekten sonra çalışmaya devam boş durmak yok. Boş duranı uyarıyorlar. Hiç yapacak işin yoksa önyüz yapıyorsun. ( Reyonlar ip gibi dümdüz olacak, boşalan ürünün yerine yenisini çekeceksin. Tabiki SKT si yakın olanlar en öne )

17:30 mesai bitiş. İşin olsa da yarına bırakıyorsun çıkıyorsun tabi sürpriz bir mesai yazmazlarsa

En iğrenç olanı sayımlar. Biz 3 ayda bir yapıyorduk. Sabah 08:30 da geldim diyelim. Gece 1-2 gibi çıkıyordum. Sabah 08:30 da tekrar iş başı. İzin filanda vermiyorlardı. Aldığın mesai de 3krş birşey.

Senede 1 yakacak parası veriyorlardı. Cüzi bir rakam. Birde gıda sattıkları için bayramlarda kendi ürünlerinin olduğu karışık bir koli yapıp veriyorlardı. Toplasan 100-150 liralık mal anca olurdu içinde
( sene 2020 filan )

Genel olarak hiçbir markette çalışmayı tavsiye etmiyorum. Hem yoğunlar, yoğun olmasalarda iş uyduruyorlar hemde insan ile uğraşması zor. Tartışamazsın laf anlatamazsın. 2 kalem ürün alıyorlar diye kendilerini mağazanın sahibi sanıyorlar.

Sürekli ayık olacaksın hırsızlığa veya fazla ürün gitmemesine engel için, sürekli iş yapacaksın sürekli boş durmayacaksın sürekli güler yüzlü olacaksın filan.

Toptancı olduğu için çoğu ürün adet değil koli veya büyük parça olduğundan ekstra yorucuydu. Sarmadı 2.5 sene dayandım çıktım. Genel olarak hepsi 1 kişiye 2-3 kişilik iş yaptırırlar.

En son 3 harfli olan bir markete girmiştim... 2. gün neden gülmüyorsun dediler. E dedim işimi yapıyorum ya neden güleyim ? Yok güleceksin güler yüzlü olacaksın dediler. 2. gün akşam verdim istifayı çıktım. Asgari ücretten 1000 lira fazla veriyorlar diye çekilmezler.

Neden müdür köfteci Yusuf'ta çalışıp bayağı memnun olan tanıdığım var.
Çok yoğun değil mi ?

Ne zaman gitsem garsonları koşuyor, zıplıyor, uçuyor kaçıyor
 
Son düzenleme:
Neden müdür köfteci Yusuf'ta çalışıp bayağı memnun olan tanıdığım var.
Hocam 3 harfli marketlerde yıllarca çalışıp memnun olanlar da var ama bu oranın güzel olduğu anlamına gelmez. Böyle yerler zaten sürekli işçi değiştirir çünkü kimse böyle yerlerde çalışmak istemez. Mesaiye kal dediklerinde kalamam deme lüksünüz yoktur gibi onlarca sebep sayabilirim. Genel olarak böyle yerlerde çalışmaktansa daha küçük işletmelerde çalışmak her zaman daha rahat oluyor.
 
Ayda minimum 1 kez işkurdan mesaj geliyor. 3 harfli mağazada eleman alımı var diye. Giren 1 ay sonra çıkıyor galiba
 
Ayda minimum 1 kez işkurdan mesaj geliyor. 3 harfli mağazada eleman alımı var diye. Giren 1 ay sonra çıkıyor galiba
Öyle hocam öyle yerlerde çalışmak çok zor. Asgari ücretten fazla mevzusu da yanlış aslında. Günde 10 saat haftada toplam 60 saat çalışan birisi asgari ücrete göre 23.840Tl almalıdır. Eğer ki haftada 45 saat üstü çalışıp 17.002Tl alıyorsanız asgari ücret dahi almıyorsunuzdur.
 
Fazla süreyi saat alacağı olarak veriyorlar. Kılıfına öyle uydurmuşlar. Normalde evet 45 saatin karşılığı 17.002 lira.
 
Fazla süreyi saat alacağı olarak veriyorlar. Kılıfına öyle uydurmuşlar. Normalde evet 45 saatin karşılığı 17.002 lira.
Hocam işte bahsedilen marketlerden 17 bin liradan fazla verince asgari ücretten fazla vermiş olmuyor onu demek istedim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…