Zincirleme priz kullanmak problem olur mu?

TheCaspian

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,
Odamda yalnızca tek bir duvar prizi var ve şu anda tüm sistemimi bu priz üzerinden kullanıyorum. Kurulum şu şekilde:

Duvar prizine bir 3'lü priz taktım.

Bu 3'lü prizin bir girişine Tunçmatik marka 5'li akım korumalı priz bağlı.

Bu 5'li prize şunları bağladım:

Bilgisayar kasam (Ryzen 7 5700X, RTX 3060 Ti, 650W PSU)

2 adet ASUS monitör.

1 çift Kali LP-6 referans monitörü.

3'lü prizin ikinci girişine başka bir 3'lü priz, ona da bir 3'lü priz daha taktım.

Bu zincirden:

Telefon şarj adaptörü.

Masa lambası.

3'lü prizin son girişine de bir telefon şarj adaptörü, bir yazıcı, ve iki USB portu olan bir şarj adaptörü taktım.

Bu adaptör üzerinden:

USB hub.

Klavye şarj kablosu çalışıyor.

Sizce bu kurulum güvenli mi? Zincirleme priz kullanımının bir riski olur mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tunçmatik ve viko kullanıyorum fakat fazla yükleme yapmaktan sıkıntı olur mu?
bende bir 4lü ve üstüne 3lü priz kullanıyorum şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Dondurucu ve dolap bağlı prizlere bide mutfaktaki elektronik aletler baya yüksek enerji çekiyor olması lazım yani sıkıntı olmaz diye düşünüyorum sizdede.

Bende bir 4'lü ve üstüne 3'lü priz kullanıyorum şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Dondurucu ve dolap bağlı prizlere bir de mutfaktaki elektronik aletler bayağı yüksek enerji çekiyor olması lazım yani sıkıntı olmaz diye düşünüyorum sizde de.

Sistemimin baglı olduğu priz bu :

Prize bagli olan cogaltma prizi 3.5KW'ı asmadikca sıkıntı olmaz.

S

Sistemimin baglı olduğu priz bu:

Tunçmatik 5'li buna bağlı.

Prize bagli olan cogaltma prizi 3.5KW'ı asmadikca sıkıntı olmaz.

Sistemi bağladığım ürünü attım bakarsanız sevinirim.

Selamlar,
Odamda yalnızca tek bir duvar prizi var ve şu anda tüm sistemimi bu priz üzerinden kullanıyorum. Kurulum şu şekilde:

Duvar prizine bir 3'lü priz taktım.

Bu 3'lü prizin bir girişine Tunçmatik marka 5'li akım korumalı priz bağlı.

Bu 5'li prize şunları bağladım:

Bilgisayar kasam (Ryzen 7 5700X, RTX 3060 Ti, 650W PSU)

2 adet ASUS monitör.

1 çift Kali LP-6 referans monitörü.

3'lü prizin ikinci girişine başka bir 3'lü priz, ona da bir 3'lü priz daha taktım.

Bu zincirden:

Telefon şarj adaptörü.

Masa lambası.

3'lü prizin son girişine de bir telefon şarj adaptörü, bir yazıcı, ve iki USB portu olan bir şarj adaptörü taktım.

Bu adaptör üzerinden:

USB hub.

Klavye şarj kablosu çalışıyor.

Sizce bu kurulum güvenli mi? Zincirleme priz kullanımının bir riski olur mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Hiçbir sorun olmaz 3000W'ı aşmamaya çalışın yeterli.

Viko f/p güzel ürünler üreten bir marka yani bir sorun olmaz. Arkadaşın dediğine göre 3.5KW'yı aşmadıkça bir sorun olmaz demiş zaten prize takmak istediğiniz ürünler o değere yaklaşamaz bile büyük ihtimalle.

Şu anki sistemim 3000W' geçmiyor değil mi?

Daha net anlaşılması için fotoğrafı bıraktım viko(duvardaki priz) buna bir üçlü priz daha bağlı tedirgin olduğumdan onu çıkardım.

IMG_20250508_011841.jpg

Kullandığınız ürünlerin modellerine bağlı ama genel olarak çok fazla enerji tüketen şeyler yok gibi. Bilgisayar zaten 650w zaten bütün wattı çekmiyor pc o yüzden 400w fln tüketir normal kullanımda, monitörlerin modellerine bağlı olarak değişir ama çokta fazla tüketmez oda sıkıntı yok gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı