Zincirler nasıl yağlanır?

umuskaal

Picopat
Katılım
16 Mayıs 2024
Mesajlar
154
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen3 7320U
8Gbram
256gb Depolama
AMD Radeon Grapich 512mbvram
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Uzun süre sonra ortalama 10 yıl geçmiştir en bisiklet kullanmadım ve komurluktenn çıkarttım eski bisikleti 10 yıldır tekerleri ve icindeki şamyeli sağlam durmuş. Sisirdim sadece ve zincir de çok eskimiş yani yağlanması lazım. Öneriniz var mı? Bir de nasıl yapacağım hiç bilgim yok. Yani ne yağı dokeceğim, nereye dökeceğim, döktükten sonra napacagim acaba nerelere dokeceğim yardımcı olur musunuz?

IMG_20240527_170448.jpg
 
Önce sabunlu suyla zinciri rubleyi falan güzelce yıka. Sonra bisiklet yağını al zinciri çevirirken damla damla dök. Zinciri 1 tur attırman yeterli. Yağı döktükten sonra pedalı çevirirken bütün viteslere attır zinciri komple yağlansın.
 
Önce temizlik için gaz yağlı, mazotlu bir bez veya zinciri çıkarabiliyorsanız mazot dolu bir kap ile temizliğini yapabilirsiniz. Yağlama konusunda bütçeniz varsa bisikletler için olan zincir yağı, bütçeniz azsa makine veya motor yağı da iş görecektir. Makine veya motor yağı zamanla daha çok topaklanma yapar sadece. Bisikletin arka tekeri havadayken pedalı çevirmeye başlayın ve o sırada birkaç damla yağ akıtın zincirin baklalarına. Daha sonra vitesleri değiştirerek biraz daha pedal çevirin ki arka ruble ve aynakol yaprakları da yağlanabilsin. Arka tekeri kaldırma kısmında birisinden yardım da alabilirsiniz bisikleti ters döndürüp de yapabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı