ZIP dosyasından virus bulaşılır mı?

Ayrıca bir virüs çalıştırılmadan bulaşmaz.
Emin misiniz? :D Senin o dediğin sonu .EXE ile biten dosyalar oluyor genellikle. Dosyanın nasıl bir dosya olduğunu bilmediğimiz için de net bir yorum yapamayız, çalıştırılmadan da bulaşan virüsler mevcut.

@Buzdolabi dosya şifreli olduğu için net bir yorum yapmak zor. Dediğim gibi bir de o programla taratın, o da bilgisayarda virüs bulmazsa sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Emin misiniz? :D Senin o dediğin sonu .EXE ile biten dosyalar oluyor genellikle. Dosyanın nasıl bir dosya olduğunu bilmediğimiz için de net bir yorum yapamayız, çalıştırılmadan da bulaşan virüsler mevcut.
Eminim, çalıştırılmadan sadece indirilerek hangi uygulama sistemde aksiyon alabiliyor söyler misin? ve bu süreç nasıl işliyor. Tarayıcıda dahi sanallıştırma gibi teknolojiler sayesinde JS üzerinden sisteme erişemiyorsun, evet elbette 0 Click denilen herhangi bir uygulama gerektirmeyen zafiyetler var biliyorum ancak böyle bir exploit zaten uygulamaya ihtiyaç duymayacaktır, uygulamaya ihtiyaç duyuyorsa zaten o uygulama çalıştırılmalıdır. Adam çalıştırmadım diyor, sistem nasıl işliyor daha detaylı açıklarsan üzerine düşünebilirim. Dosya exe değil zaten ZIP dosyası.

@Buzdolabi dosya şifreli olduğu için net bir yorum yapmak zor. Dediğim gibi bir de o programla taratın, o da bilgisayarda virüs bulmazsa sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Hocam o program ile de tarattıktan sonra silsem bir sıkıntı olur mu? Çünkü performans kaybı falan yaratabilir diye düşünüyorum.

Dosyanın ZIP dosyası olduğunu ben de biliyorum, benim demek istediğim çalıştırmadan virüs bulaşmaz algısı oluşuyor bu yazdığınızda. Çalıştırmadan da bulaşabilen virüsler mevcut.
@Buzdolabi bir sorun olmaz.

Dosyanın ZIP dosyası olduğunu ben de biliyorum, benim demek istediğim çalıştırmadan virüs bulaşmaz algısı oluşuyor bu yazdığınızda. Çalıştırmadan da bulaşabilen virüsler mevcut.
@Buzdolabi bir sorun olmaz.
Hobi olarak siber güvenlikle, profesyonel olarak da yazılımla ilgileniyorum. Demek istediğini anlayamıyorum. Az çok bilgim olduğunu düşünüyorum, bahsettiğin konuyu daha çok açıklarsan güzel bir tartışma yaparız. Çalıştırmadan virüs nasıl bulaşıyor? Çok değerli bir zafiyet reklamların ve botnet vb ağ kurmak için uğraşan insanların elinde olmaz, olsa da kullanmaz. Chrome'da bir zafiyet olacak da, sanallıştırmayı aşacaklar da, sonra uygulama otomatik olarak indirilip çalıştırılacak. Ki bu inen uygulama EXE bile değil! bir zip dosyası, bir de bunların üstüne işletim sisteminde yüklü sıkıştırma programında bir açık olacak ki adamlar bunları herhangi bir kullanıcı aksiyonuna gerek duymadan yapacak.

Bahsettiğin tarzda bir zafiyetin fiyatı 500.000$'dan başlıyor. (Chrome için) Kulaktan dolma bilgilerle değil daha gerçekçi bir fikrin varsa dinliyorum.
Winrar ve 7Zip uygulamaların ödülleri ise 80.000$

Ransomware virüslerinde böyle yapıyorlar txt dosyasına şifre koyuyorlar setup.exe açınca ransom açılıyor sanal makinede eskiden açınca test ettim böyle bir dosya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı