ZIP dosyasını ayıkladıktan sonra virüs bulaşabilir mi?

475422

Hectopat
Merhaba internetten bir dosya indirecektim fakat yanlış linkten indirmişim. Ardından bir ZIP dosyası indi bende dikkat etmeden dosyayı ayıkladım. Sonrasında ise Windows güvenliği uyarı verdi dosyaları silmesi için eylem başlattım fakat geçmiş tehditlere girdiğimde "durum: Başarısız. Bu tehdit veya uygulama tamamen düzeltilmeyebilir." diyor. Ayrıntılarda ise "bu program tehlikelidir ve diğer dosyalara bulaşarak çoğalır." yazıyor. Virüs bulaşmış olabilir mi? İçindeki hiçbir dosyayı açmadım sadece ayıkla yaptım uyarı geldiğinde de durdurdum.

Bana indirdiğim bir .rar dosyasından keylogger bulaştı. Herhangi bir antivirus programı kullanmıyordum. PC'yi formatlamak zorunda kaldım. Daha sonra 3er tane ayrı ayrı antivirus kurdum. Kısacası ne olduğunu bilmediğiniz dosyalarında içinden zararlı yazılım çıkabilir.

Hocam bir Malwarebytes veya Kaspersky ile taratmanızı tavsiye ederim.

Merhaba internetten bir dosya indirecektim fakat yanlış linkten indirmişim. Ardından bir ZIP dosyası indi bende dikkat etmeden dosyayı ayıkladım. Sonrasında ise Windows güvenliği uyarı verdi dosyaları silmesi için eylem başlattım fakat geçmiş tehditlere girdiğimde "durum: Başarısız. Bu tehdit veya uygulama tamamen düzeltilmeyebilir." diyor. Ayrıntılarda ise "bu program tehlikelidir ve diğer dosyalara bulaşarak çoğalır." yazıyor. Virüs bulaşmış olabilir mi? İçindeki hiçbir dosyayı açmadım sadece ayıkla yaptım uyarı geldiğinde de durdurdum.

Avast veya Norton indir ve tam tarama yapman yeterli.

Ayıklamak ile bir şey olmaz. İçindeki dosyaları açmadı isen sorun yok . Bilgisayar farketmiş zaten bir şey olmaz.
Hiç olmazsa malwarebytes ile tarayın.

Avast , Mcafee kullanmayın kullandırtmayın.
Neden hocam?

Ayıklamak ile bir şey olmaz. İçindeki dosyaları açmadı isen sorun yok. Bilgisayar fark etmiş zaten bir şey olmaz.
Hiç olmazsa Malwarebytes ile tarayın.

Avast, McAfee kullanmayın kullandırtmayın.

Şu anlık anormal bir şey yok zaten. Gene de biraz tereddüt etmiyorum değil o yüzden malwarebtyes ile tarama yapacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı