ZIP dosyasının içindeki virüs nasıl temizlenir?

BuffyCookie

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, indirdiğim ZIP dosyayı buraya çıkart dedim içindeki şeylere tıklamadım direkt sildim. Bu şekilde virüs bulaşır mı sizce? @Rafi Hızlı

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, indirdiğim ZIP dosyayı buraya çıkart dedim içindeki şeylere tıklamadım direkt sildim. Bu şekilde virüs bulaşır mı sizce? @Rafi Hızlı

Dosyanın içinde bir .exe varsa ve onu çalıştırdığında ancak bulaşabilir. Tabii bunun .exe olmayanları da mevcut lakin günümüzde internet ortamındaki çoğu virüs .exe dosyasını açmanızı gerektiriyor yani bilgisayarınıza virüs bulaştığını sanmıyorum yine de Kaspersky ile tam tarama yapın.

Dosyanın içinde bir .exe varsa ve onu çalıştırdığında ancak bulaşabilir. Tabii bunun .exe olmayanları da mevcut lakin günümüzde internet ortamındaki çoğu virüs .exe dosyasını açmanızı gerektiriyor yani bilgisayarınıza virüs bulaştığını sanmıyorum yine de Kaspersky ile tam tarama yapın.

Yaptım temiz çıktı bilgisayar temiz olduğuna inanayım mı sizce böyle şeylere dikkat ediyorum. Başka bir bilgisayarda bir dosya da virüs vardı bilgisayarı adam uzaktan kontrol etmeye başladı bari bilgisayarda özel bir şeyler yoktu.

Merhabalar, kusura bakmayın geç cevap verdim. Zip içindeki virüsleri hediye kutusundaki herhangi bir ürün olarak düşünebiliriz. Kutudan ürünü çıkartırız ama ürünü çalıştırmadığımız sürece işlevsizdir. Virüsler de bu şekildedir, içindeki .exe uzantılı herhangi bir dosyayı çalıştırmadığınız müddetçe bir sorun olmaz. :)

Merhaba, kusura bakmayın geç cevap verdim. ZIP içindeki virüsleri hediye kutusundaki herhangi bir ürün olarak düşünebiliriz. Kutudan ürünü çıkartırız ama ürünü çalıştırmadığımız sürece işlevsizdir. Virüsler de bu şekildedir, içindeki .exe uzantılı herhangi bir dosyayı çalıştırmadığınız müddetçe bir sorun olmaz. :)

Cevap için teşekkürler. 😊

Technopat Haberler

Geri
Yukarı