Zombilerin olma olasılığı var mı?

Hala daha komiksin, ben kolaylık olsun diye kendi çapımda bu şekilde çeviriyorum, birimleri bilmediğimi nereden çıkardın? İkincisi, bu birimleri gerektiği yerde uygun şekilde kullanırım zaten, niye buna takıldın, ben buna anlam veremedim. Sanki bu birimler SI'dan silinecekmiş gibi de bana yazdıklarına bak, Allahım ya. Millet gider araştırır, öğrenir bu birimleri, neyin endişesi bu?

Ters çıkış yapıp, yok o öyle değil demen? Bir pitbullum bile kolay kolay koparamaz diyorum gelip bana, yok o öyle değil; alt tabakaya iner diyorsun. Sence yazdığım şey ile yazdığın cümlenin ne alakası var?

Fizik dersine ihtiyacın var.

Ha parmak koptu kasa geçelim diyorsun o zaman boşluklarını dolduralım turnusolcum.

Aklı yerinde olan herhangi bir homosapiens erkek, dişleri tümüyle kendisininse ve sağlıklıysa, ortalama 777 Netwon, 79-81Kg arası ısırma kuvvetine sahip.

Şah damar (jugular vein) kas kütlesi ile çevrili değildir. Atar damar tipi olduğu için kas dokusuna sahiptir, boynunu çevirerek kurtarabilirsin bir miktar çünkü ölmek istemiyorsundur. Bu durumda eğer boynunu çevirmeyi engelleyecek kadar kişi varsa ve veya zombi içinde kaldıysan o iş yatar.

Ancak kısıtlaması olmayan, dişleri, kemiklerinin kırılması konusunda sıkıntısı olmayan bir bünyenin bu 777 newtondan fazla basınç uygulayarak kesip biçemeyeceğini kanıtlayacak bir cümlen yok. Normal insanlarda bu ve gibi kısıtlama mevcut, araştırmalar devam ediyor. Bu da, henüz kendini kaybeden biriyle yapılmamış, ancak kasılmış bir kası ısırıp bir lokma kopartabilecek birisinin olup olmadığına işaret ediyor.

Bu araştırmalar sonucunda boş konuşuyorsun sözlerini sana hediye edeyim, sıkıntılarını alır belki. En azından bir sapiens araştırma sunar değil mi?

İnsan salyasında bulunabilecek farklı patolojik etmenlerin etkileri, zombilerde de varsa veya daha kötüsü varsa, tutup bir Komodo ejderiyle ateşli bir öpücüğü yeğleriz.

Gerisi sadece film olsa da, telefondan kafayı kaldıranların ekranda neler yaşadıklarını izliyoruz.

Kendime not: Isırıp kopartma eylemi için dişlerin biçim ve hareketlerini hesaplamayan arkadaşlar varsa, tabi ki filmlerde elma gibi ısırıp koparılmasını beklemesinler. Et o, lifli yapı, kesmeniz, hareket ettirmeniz gerek. Pişmiş et gibi lif ve bağ dokusu yapısı değiştiği için hüp diye içine çek beni ile uğraşıyorsanız Doom oynayın iyi gelir. Tavuk kanat değil mevzu. Küçük bir parça kopartılabilir, tüm bicepsi tek hamlede kopartmak mümkün değildir bu boyutlarda.

Son düzenleme:
Niye buna takıldın, ben buna anlam veremedim.
Takıldığımı kim söyledi :d? Ben sana gidip "basınç birimi olarak kilogram kullananı ilk defa görüyorum" yazdım çünkü harbiden de ilk defa görüyorum. Buradan takıldığımı çıkardıysan cidden iyi değilsin. Diğer mesajlar da senin mesajlarına cevap zaten neye takılmışım anlamadım.

Ben kolaylık olsun diye kendi çapımda bu şekilde çeviriyorum
Ben de diyorum ki bilim böyle yapılmaz arkadaş. Kendi çapında çevir ona lafım yok ama bilimsel bir konuşmada bu yaptığın hatalıdır. Yaptığın hata diye sana kızmıyorum lafım yok sadece uyardım, bu kadar üstüme gelen sensin en başından.

Adamı uyardık diye bi' dava etmediği kaldı

İnsanlarda yırtıcılar gibi ultra keskin dişler yok. 777 Newton kuvvet uygulasan dahi o eti oradan öylece koparamazsın. Ayrıca bu zombilerin aklının yerinde olmayacağını ve sağlıklı olmayacaklarını da hesaba katıp öyle muhasebe yaparsan daha mantıklı olur. Son olarak da sözde güçlenen bir zombinin damak yapısı bu kadar kuvvet uygulamasına yeter mi, onu da düşünmek gerek.

Ben de diyorum ki bilim böyle yapılmaz arkadaş.
Burası sosyal bir forum, bilimsel bir makale veya aşırı ultra bir bilimsel tartışma yapmıyoruz, ben zaten söyleyeceğim bir birimi veya bir şeyi hem bilimsel açıklamasıyla (gerektiğinde), hem de halkın anlayabileceği bir şekilde belirtirim, kızdığım da yok nereden çıkardın bunu? Benim komik gördüğüm şey "bilim böyle yapılmaz" demendi. Ben zaten bilim yapmıyorum ki , var olan bir şeyi belirtiyorum, bunları ayrıntısıyla belirtmek zaten bir sıkıntı teşkil etmez ki, neyine takıldın onu anlamadım.

Kendime not kısmını oku bak, sen acıkmışsın bicepsi hüp diye içine çekeceksin. Oysa ölmen için tüm bicepsinin koparılmasına gerek yok. O "ultra" dediğin "hipervasküler" yırtıcıların da tek ısırık ile koparma değil, boğma eylemi var doğada.

Bilim yapmıyorsan tamam uzatmaya gerek yok özür diliyorum bu boş tartışma yüzünden. Yanlış bilim yapılması konusunda hassasiyetim var o yüzden tutamadım kendimi bunu yazmadan.

Haklısın dostum, doğrudur, yeter, lütfen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…