Zorbalığa uğruyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızın arkadaşlarını bulmaya çalışsan. Hangi okula gidiyormuş ya da okula gidiyor muymuş orası da var. Bilmiyorum sadece dediğim gibi sosyal medya veya telefon hariç bunlarla muhattap olma.

Kızın arkadaşlarını bulmaya çalışsan. Hangi okula gidiyormuş ya da okula gidiyor muymuş orası da var. Bilmiyorum sadece dediğim gibi sosyal medya veya telefon hariç bunlarla muhatap olma.

Kız telefonumdan birini aradığında o numara telefonumda kalmıştı fakat şu an o telefonda değilim. Bozuldu telefon.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşının babasıyla konuşun, illa yardımcı olur. Böyle magandalar cezayı hak ediyor.
Umarım hak ettiklerinden fazlasını alırlar.
Yaşları küçük olduğu için muhtemelen ceza almazlar ama en azından aileleri karakola çağrılsa onlara yeter.

Sanırım en doğru yol polise başvurmak.

Adaleti her zaman polis sağlamaz.

Benim de böyle bir arkadaşım vardı, cüzdanında Muşta taşıyordu, böyle sebepsiz bir kavgada, ceviz kabuğunu doldurmayacak sebepten çıkardı muştayı, taktı eline, vurdu çocuğun yüzüne. Çocuk darmadağın oldu.

Polislik bir şey olmadı, çocuk kaçtı gitti.

Ama dayağı yiyen adına çok üzüldüm, elmacık kemiği kırıldı en kötü.

Sende yanında çakı bıçak tarzı şeyler taşımaya başla, ama bu kendini savunmak için olmalı. Bu hasımlık nerede başladı bilmiyorum ama, birinizden birinizin kanı akmadan durmaz. En iyi ihtimalle karakola gidin, sizi görüştürsünler. Hasımlık bitsin.

Seni hep kovalıyorlar. Hep kaçıyorsun. Kaçamadığın zaman, yerde dayak yerken polis diye ağlamak yerine, bıçak ile kendini savunabilirsin. En bilemedin bıçağı çıkarıp ayak bileğin arkasındaki tendomları koparırsan, saldırana çok büyük hasar verirsin, ölümcül değil ama adım atması zor olur. Sende pır diye uçar gidersin.

Zaten bıçak ile göğüs, boyun ve kafaya kesik veya çizik atmadığın sürece adam öldürmeye teşebbüse gireceğini sanmam.

Gerçekler acıdır. Norveç'te yaşamıyoruz. Burası Türkiye. Burada herşey gerçek.

Edit: kaçışı olmayan, ölümcül bir dayaktan kim kurtaracak? Karşındaki kim, ne taşıyor nereden bilecek? Ben kaçışı olmayan bir kavgadaysam, ölmemek için her şeyi yaparım. Kanunlar, canımdan önemli değil. Ben öldükten sonra çalışacak kanunlar da beni bağlamıyor. Yerde adamlar ağzıma yüzüme tekme atarken polis mi kurtaracak beni?

Kişi kendi emniyetini sağlamakla mükellef. Kendini ancak sen korursun, polis toplum huzurunu sağlar. Sen toplum musun?

Ayrıca ilk olarak polise git, orada sorunu çözün, çözülmezse zaten orta yol kalmıyor.

Sorumluluk reddi beyanı: bıçak veya Muşta satıcısı değilim, taşınması ve kullanılmasının yatarı yok, para cezası var. Şimdiden haberiniz olsun. Tavsiye edilmez. Emniyetin ateşsiz silah hükümleri açık.

Düzenleme 2: basit olarak bıçağı saldırı için değil, mütekabiliyet olarak kullanman gerek. Yani karşılık vermek, savunmak için.

Son düzenleme:
Bu konuyu açana kadar direkt polise gitsen ağzı burnu kırılırcasına bi' etki yapar zaten.

Biraz cahil bir kesim sanırım bu olayları devamlı hortlatıyorlarsa, kapanmış olaya rağmen hala bir kin varsa başka bir açıklaması olamaz. Sen yine fitnessa devam et, ama bu olayı polise bırak. Tek başına halledebileceğin bir olay olmaktan çoktan çıkmış.

Doğru söylüyorsun, sıkıldım artık her dışarı çıktığımda çocuklar beni bulucaklar mı diye endişelenmekten veya yanımdan her motor geçtiğinde onlar mı diye bakmaktan.
Polise gideceğim sanırım.
Babam bu durumu bilmiyor söylemedim hala.

Babana anlat sonra beraber polise gidin sorun çözülür. Bu tipler kapısına iki polis gelse anında tırsarlar zaten ailesi polisi kapıda görünce çocuklarını çok sağlam döveceklerdir.

Burada sana kızabilecekleri bir nokta yok, sen iyilik yapmak isterken kötülük seni bulmuş anlattığına göre.

Bu süreçte zarganalığı vs her şeyi kenara bırakacaksın, ve dik duracaksın. Kavgada dik durmandan daha çok dik durman gerekecek bu süreçte, bol şans.

Olayı resmileştirmek zorunda değilsin. Arkadaşının polis babası yanına birkaç arkadaşını alıp bu elemanlar sizi takip ederken bunları kenara çekip kulaklarını çekse altlarına bırakırlar zaten. Ondan sonra bir daha yoluna çıkmazlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…