Zorbalık her yerde var mı?

arda.1907

Femtopat
Zorbalık her tür okulda oluyor mu? Yoksa sadece kolejlerde mi var?(lise)devlet okullarında da zorba tipler var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sadece okulda bile değil. Kuzenim yeni hemşire oldu ve atandı, alay ettiler dalga geçtiler yetkili doktorlar falan.

Hocam her yerde en az birisi zorba olur. Sokakta, parkta, sitede, köyde her yerde en az birisini bulursunuz. Başkasına karışan, rahatsız eden, şiddet uygulayan, küfür eden... Bizim insanımız böyle maalesef. Ne kadar iyi yere giderseniz gidin, başkalarını çekemediğinden dolayı zorbalık uygulayan bile çıkar.

Bu ülkede her geçen gün ''içgüdüsel'' denilerek bir şeyleri normalleştirmeye çalışan tiplerin sayısı bir türlü azalmadı.
Öyle dememin sebebi normalleştirmek yüzünden değil. Bu tabiki de normal bir durum değil.

İnsanlar sadece güç gösterisi yapıp büyüğün küçüğü ezmesini seyrettirmek istiyorlar çünkü günümüz kişileri ne olduğundan ziyade nasıl göründükleri ile ilgililer. Bunun en büyük sebebi de sosyal medya elbette.

Bu ezme duygusu her insanın içinde olan bir dürtü olması onu doğru kılmaz. Bunun bu kadar meydana gelmesindeki etken şuanki dünyadır. Ben o lafı kesinlikle bunu normalleştirmek için söylemedim.

Zorbalık, özgüvensizliktir.

Hayatım boyunca insanları kırmamayı benimsedim ve önemsedim, ancak bazı insanlar saygıyı dahi hak etmiyor, sizi ezmeye çalışırlar, bazen ağırlığınızı dürüst bir şekilde koyarsanız sizin lehinize olur kesinlikle ezdirmeyin kendinizi.

Aylığı 500 TL ve üstü bir İngilizce kursuna gidiyorum 4 yıldır ve hiçbir problem yaşamadım hepside düzgün insanlar gittiğim kurs zaten disiplinli devlet okulundaki gibi kavgaya girince çocuklar yapmayın diyen hocalar yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…