Zoretanin deri incelmesi geçer mi?

Ruzgarqwqwqww

Centipat
Katılım
25 Aralık 2021
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle hepinizi saygı ile selamlıyorum arkadaşlar, ben yaklaşık 6 aydır Zoretanin denilen laneti kullanıyorum (erkeğim) bazı formlarda dolaşırken ciltte incelik ve çocuk sahipliyle ilgisi hakkında bir şeyler okudum, ciltte incelik sonradan geçer mi? Ve bu ilacı kullananlar 6 yıl boyunca çocuk beklemesin yazmış biri korkmaya başladım cidden beni aydınlatın, yalvarıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zoretanin etken maddesi izotretinoin'dir. Bu madde cilt kanseri ve akne tedavisinde kullanılıyor. A vitamini de içermektedir. Gebelerin kullanması sakıncalıdır. Lakin 6 sene boyunca çocuk beklemesin söylentisi saçmalıktır. Geçici kısırlık yapmaz.

Konuyla alakalı Pubmed sitesinde sizin için araştırma yaptım. Bu site dünyadaki bütün doktorların bilimsel çalışmalarını yayınladıkları veri tabanıdır. izotretinoin kısırlık diye arattığımda 5.227 bilimsel makale içinden 1 tane bile kısırlıkla ilgili veri bulamadım. Yani bu ilacın 6 sene boyunca kısırlık yapması söz konusu değil.

Buraya konuyla ilgili Pubmed izotretinoin araştırmasının linkini bırakıyorum, Türkçeye çevirerek sizde okuyabilirsiniz. Stj. Dr. Burak TORAMAN, saygılar!

 

Geri
Yukarı