Zorin OS mu Mint mi tercih edilmeli?

Kayra Han

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, sistem özelliklerim 465GB hard disk 4 GB RAM Intel i3-3240T şu an Windows 8.1 kullanıyorum ama siber güvenlikte kendimi geliştirmek istiyorum ayrıca Linux'a da geçmek istiyorum. Birkaç forum da Mint'e Kali toolları kurup siber güvenlik ve günlük kullanım için kullanılabilir demişlerdi bu zorin için de geçerli mi? Son olarak hem günlük kullanım hem de siber güvenlik için Mint'i mi yoksa zorin i mi kullanmalıyım yardımcı olan herkese teşekkürler.

Kali işlerini bilmiyorum ama 4 GB için Zorin OS ağır gelir, Mint XFCE kurabilirsin.

Mint Xfce kurun, üstüne de Kali toollarını kurun derim. Zorin GNOME kullanıyor, GNOME boşta bile neredeyse 3 GB RAM kullanmakta.
O sistemdeki RAM'e bağlı, 4 GB RAM versen 1.5 GB anca kullanır o da taş çatlasın.

O sistemdeki RAM'e bağlı, 4 GB RAM versen 1.5 GB anca kullanır o da taş çatlasın.

Olabilir, bende 20 GB var şu an sadece Chrome'de 3 sekme açık. Ama RAM kullanımını düşürdükçe performans da düşecektir; Xfce iyi ama, boşta 1 GB bile kullanmıyordu bende.

Ekran Görüntüsü 2024-11-13 15-28-11.png

Son düzenleme:
Herkese merhaba, sistem özelliklerim 465GB hard disk 4 GB RAM Intel i3-3240t şu an Windows 8.1 kullanıyorum ama siber güvenlikte kendimi geliştirmek istiyorum ayrıca Linux'a da geçmek istiyorum. Birkaç forum da Mint'e Kali toolları kurup siber güvenlik ve günlük kullanım için kullanılabilir demişlerdi bu zorin için de geçerli mi? Son olarak hem günlük kullanım hem de siber güvenlik için Mint'i mi yoksa zorin i mi kullanmalıyım yardımcı olan herkese teşekkürler.

Zorin OS veya Linux Mint XFCE hangisini seviyorsanız ona geçin.
İkisi de Ubuntu tabanlıdır.
Siber güvenlik kısmında Kali Linux repolarını ekleyebilirsiniz.
Günlük kullanım için ikisi de gayet güzeldir.

Zorin OS isterseniz Zorin OS Lite öneririm hafiftir.

Mint Xfce kurun, üstüne de Kali toollarını kurun derim. Zorin GNOME kullanıyor, GNOME boşta bile neredeyse 3 GB RAM kullanmakta.
anladım hocam teşekkür ederim size ve yardımcı olan diğer herkese

Zorin'in arayüzü özelleştirme yapmadan en güzel görünen arayüzlerden biri bence ancak arayüzünde takılma yaşadım, R5 5600 sistemde yaşadım yani, GNOME'den daha çok Xfce masaüstü ortamı daha mantıklı olur sistem kullanımı açısından, o nedenle Mint diyorum.
sağolun hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı