Şifre girme ekranında masaüstü seçim kısmı var. Wayland yerine X11 seçer misin?
Xorg yani X11, Wayland'e göre daha eskidir. X11 de Wayland de GNU/Linux'ta görüntü protokolüdür yani görüntüyü, uygulamaları görmemizi sağlayan yazılımlardır. NVIDIA sağ olsun Wayland desteği bayağı bir kötü. Ayrıca Wayland, X11'e göre daha yeni olduğu için sorunları olabiliyor. O nedenle X11 açıldı ama Wayland'de sorun yaşadınız.Teşekkür ederim Zorin Desktop on Xorg vardı onu seçince açıldı. Peki Xorg ile normalin arasındaki fark ne neden normali açılmıyor biliyor musunuz?
Xorg yani X11, Wayland'e göre daha eskidir. X11 de Wayland de GNU/Linux'ta görüntü protokolüdür yani görüntüyü, uygulamaları görmemizi sağlayan yazılımlardır. NVIDIA sağ olsun Wayland desteği bayağı bir kötü. Ayrıca Wayland, X11'e göre daha yeni olduğu için sorunları olabiliyor. O nedenle X11 açıldı ama Wayland'de sorun yaşadınız.
Açmayı başarsanız bile farklı sorunlarla karşılacaksınız o sorunları da sürücü güncellemesi almadan çözemeyeceksiniz o sebeple X11 ile devam etmelisiniz. Ben de X11 ile kullanıyorum çünkü NVIDIA sistemlerde X11 daha performanslı.Peki düzeltmenin yolu var mı ya da X11 ile girmeye devam mı etmeliyim?
Açmayı başarsanız bile farklı sorunlarla karşılacaksınız o sorunları da sürücü güncellemesi almadan çözemeyeceksiniz o sebeple X11 ile devam etmelisiniz. Ben de X11 ile kullanıyorum çünkü NVIDIA sistemlerde X11 daha performanslı.
Ben AMD ekran kartiyla X11 kullaniyorum gayet iyi calisiyor.Açmayı başarsanız bile farklı sorunlarla karşılacaksınız o sorunları da sürücü güncellemesi almadan çözemeyeceksiniz o sebeple X11 ile devam etmelisiniz. Ben de X11 ile kullanıyorum çünkü NVIDIA sistemlerde X11 daha performanslı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.