- Makaleler
- 2
Ben olsam Arch kurardım bu sisteme. Minimal kurulum ile gayet güzel çalışır.
Başlığa dikkat etmemişim çok pardon. Zorin OS daha iyi olacaktır Kali bence günlük kullanım için değil.Windows istemiyorum belirtiyim!
Linuxda yeni isen Arch kurmak işkence?Ben olsam Arch kurardım bu sisteme. Minimal kurulum ile gayet güzel çalışır.
Arkadaşlar bilgisayarımı bu iki işletim sisteminden hangisine çevirmeliyim?
3GB RAM.
Intel Core 2 Duo 2.20GHz
ATI Radeon X1550.
HDD.
Neden Kali? Amaci 'hawli' ve aykiri olmak olanlara herhangi bir Linux sistem zaten yeterli. Kullanamayacagi 500 tane aracin oldugu, spesifik bir amaca yonelik bir distroyu kullanmak isteyenler ne dusunuyor merak ediyorum.
Siber guvenlik ile ugrastigini soylememis, Parrot vs Kali tarzi bir konu da degil. Kali'yi muhtemelen ismini duydugu icin ya da havali olmak icin kullanmak istiyor diye dusunuyorum.Araçlar sıkıntı olmaz araçları kurulumda isterseniz tikini kaldırıp araçları kurmadan kurulumu temiz bir şekilde yapabiliyorsunuz ve dilerseniz istediğiniz araçı kalinin reposundan edinebiliyorsunuz zaten kalinin deposu debianınkine benziyor bir sıkıntı çıkarmaz aslında Debian ile aynı fakat amaçı pentest için. Eğer kaliyi beğeniyorsa Debian'ı beğeniyor demek ve eğer pentest olayından anlamıyorsa veya hack için istemiyorsa Debian kullanması daha mantıklı ama araçlara ihtiyacı varsa Kali kullanması mantıklı bence.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.