Zorin OS'ta karanlık mod çalışmıyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Mint'ten Zorin'e geçiş yaptım. Fakat bazı uygulamalarda ufak hatalar var. qBittorrent, MKVToolNix gibi uygulamalarda karanlık mod çalışmıyor. Mint kullanırken bu uygulamalar karanlık modda açılıyordu. İkinci bir sorun HDMI üzerinden bağladığım için %100 ölçekte yazılar ve simgeler çok küçük görünüyor. %125 yaptığımda qBittorrent ve MKVToolNix'te yazı netliği düşüyor. Mint'te yine böyle bir sorun yaşamıyordum. Aslında arayüz olarak Zorin'i daha çok beğeniyorum. Cinnamon çok eski ve demode bir arayüz. Hatta Mint'ten ciddi anlamda çok daha iyi. Ama uygulamalar gördüğüm kadarıyla Mint ile daha uyumlu. Zorin'de bu sorunların çözümü var mıdır?

MKVToolNix ve qBittorrent’te hem karanlık modun çalışmaması hem de metinlerdeki netlik sorunu sebebiyle Mint’e geri dönmek zorunda kaldım. Mint uygulamalarla daha uyumlu çalışıyor. En azından şimdilik durum bu. Açıkçası Zorin arayüz olarak daha güzel. GNOME Cinnamon’a göre daha mı fazla bellek tüketiyor?

Öyle olması muhtemel. Dağıtımların ayarlarına görede değişiyor.
Keşke önerdiğim dağıtıma da bir şans verseydiniz dediğiniz güzel görünüş açısından Plasma'nın daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Uygulama mağazası var mı? Fedora denedim ama uygulama yüklemeyi beceremedim 10 dakikada sildim. :D Zorin ve Mint'in mağazası kolay ve anlaşılır.

Uygulama mağazası var mı? Fedora denedim ama uygulama yüklemeyi beceremedim 10 dakikada sildim. :D zorin ve Mint'in mağazası kolay ve anlaşılır.
Mağaza var, hatta teknik ve varlık olarak KDE Neon'un sunduğu depolar Mint ve Zorin'den daha büyük. Yanlış anlaşılmasın yine Ubuntu tabanlı bu iki dağıtım gibi ama saçma bir hareket yapıp bu dağıtımlar gibi Snap'i kaldırmıyor.
Dememe gerek yoktur ama Flathub'da tabii ki ekli.

1729017450136.png

1729017622322.png

1729017655665.png

Mağaza var, hatta teknik ve varlık olarak KDE Neon'un sunduğu depolar Mint ve Zorin'den daha büyük. Yanlış anlaşılmasın yine Ubuntu tabanlı bu iki dağıtım gibi ama saçma bir hareket yapıp bu dağıtımlar gibi Snap'i kaldırmıyor.
Dememe gerek yoktur ama Flathub'da tabii ki ekli.

Hocam buradaki bağlantıdan User Edition'ı indiriyorum. Doğru sürümü mü seçtim? Bu arada bir şey daha sorayım merak ettim. Mint ve Zorin'de Floorp, LibreWolf gibi tarayıcılar flatpak görünüyor. KDE Neon'da sistem paketi olarak indirilebiliyor mu?

Hocam buradaki bağlantıdan user Edition'ı indiriyorum. Doğru sürümü mü seçtim?

Evet doğru. Kurmadan önce test edin her zaman.

KDE Neon'da sistem paketi olarak indirilebiliyor mu?

LibreWolf'un sitesinde sistem paketi olarak kurmanın talimatları verilmiş isterseniz kurabilirsiniz. Şunu açıkıyım bunu diğer Ubuntu tabanlı dağıtımlarda yapabilirsin.
Bu şekilde Zen'in de sitesine bakabilirsin. Sistem paketi olmasa bile AppImage sunmuşlar.
AppImage çift tıklayarak çalıştırılabilen uygulamalar.

Evet doğru. Kurmadan önce test edin her zaman.

LibreWolf'un sitesinde sistem paketi olarak kurmanın talimatları verilmiş isterseniz kurabilirsiniz. Şunu açıkıyım bunu diğer Ubuntu tabanlı dağıtımlarda yapabilirsin.
Bu şekilde Zen'in de sitesine bakabilirsin. Sistem paketi olmasa bile AppImage sunmuşlar.
AppImage çift tıklayarak çalıştırılabilen uygulamalar.
Ben Floorp kullanıyorum hocam. Floorp’u da bu şekilde kurabiliyor muyuz?

Eğer Ubuntu depolarında yoksa Flathub'dan edinmeye devam edeceksiniz sanırım.
Hocam LibreWolf’u sistem paketi olarak yüklemek için terminale hangi kodları yazmamız gerekiyor? Linux’ta yeniyim o yüzden tam bilmiyorum. Yavaş yavaş bu kavramlara alışıyorum.

Hocam LibreWolf'u sistem paketi olarak yüklemek için terminale hangi kodları yazmamız gerekiyor? Linux'ta yeniyim o yüzden tam bilmiyorum. Yavaş yavaş bu kavramlara alışıyorum.
İsterseniz buradan AppImage olarak indirebilirsiniz ya da şu şekilde depoları ekleyip deneyebilirsiniz.
Kendim denediğimde depolarını ekleyerek kurmak işe yaramadı AppImage şuan istediğinize en yakın yöntem diyebilirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı