Orada eski sürümü seçin diye bir yazı vardı. Windows 11 de ben denemiştim ve düzelmişti.
Windows 10 için microsoft.com'da göremedim eski sürüm seçme. Sadece 22H2 sürümünün ISO dosyasını gösteriyor.
Etcher, UNetbootin, Balena, Ventoy vs hicbiri dogru duzgun calismiyor. En basarilisi Rufus onun da Linux destegi var mi bilmiyorum. Birkaç ay once bu arkadaslarla duz Debian kuramadim; gidip Rufus ile kurdum.
Tavsiyem Windows bir cihaz bulup, Microsoft'un kendi Boot Tool'u ile USB hazirlaman. En azindan yazilimsal sorun ihtimalini minimize etmis olursun.
Evet Rufus'u denedim ancak Linux'te maalesef düzgün çalışmıyor, USB belleği görmüyor. Benim de şu an aklımda olan tek çözüm yolu o açıkçası.
Çözüm!
Sorunu çözdüm, daha sonra birisi bu sorunu yaşarsa diye anlatıyorum.
Benim laptopumun BIOS sürümü eski kaldığı için veya donanımımla Windows entegre çalışamadığı için Windows 10'un en son sürümü olan 22H2 ISO dosyası çalışmıyormuş.
Daha sonrasında arşivden Windows 10'un 1903 sürümlü ISO dosyasını bulup o şekilde kurulum yaptım ve hiçbir problem yaşmadan rahatlıkla kuruldu.
Sonrasında bilgisayar açılır açılmaz güncellemelerini yaptı.
Uyarı! eğer bu yöntemi deneyerek kuracaksanız mutlaka ISO dosyasını güvenilir bir yerden indirmeye özen gösterin. Microsoft'un sitesi dışında indirilen ISO dosyalarında zararlı yazılım içerebilir!