DjKedi
Kilopat
- Makaleler
- 2
Daha fazla
Doğru diyorsunuz böyle bir firma yok bulunmamakta bulunmayacakta. Size kısaca benim de "segment bilgisayar ve rampage" firmasına nasıl lanet okuduğumu ve okumayada devam e deceğimi anlatayım.
2018 Ağustos ayında cahillik ile Vatan Bilgisayar şubesinden Rampage bir kulaklık aldım. Gayet memnundum 9 ay boyunca ancak sonra sol taraftan ses gitme sorunları başladı tabii ben o zaman videodan vs sanıyordum maalesef öyle değilmiş tamamen kulaklıktan kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Gönderdim ve bu sorunun olduğunu belirttiler ve yeni bir ürün verdiler verdiler.
Ancak 9 ay sonra yine aynı sorun iki taraftan da ses kesilmesi yaşadım tekrar gönderdim tamiri yapılmış dediklerine göre gittim eve dedim oh be bitti çalışıyor sorunsuz tamam.
Bilgisayara takmam ve mikrofonum avazım çıktığı kadar bağırmama rağmen aşırı derecede az ses aldığını fark ettim. Ardından ise aldıktan tam olarak 30dk sonra geri götürüp sorunu belirttim sağ olsun arkadaş beni kulakları ile dinlemediğinden dolayı boşu boşuna 2 hafta bekledim. Aynı sorunun devam edeceğini bilmeme rağmen yine eve gidip taktım ve sorunun devam ettiğini de gördüğümdem tekrar Vatan Bilgisayar'ın yolu tuttum o gün en azından bana en çok ve en doğru şekilde yardımda bulunan personel yardımcı oldu tekrar gönderdim.
Bu sefer sorunlarım çözülmüştü ancak sete aşırı derecede dip ses vardı mikrofon sorunlu olmak üzere budan her zamanki gibi servise yollarken iade istediğimi de belirttim. Dip ses vardı ama sonuçta Discord yoğunlukta kullandığımdan onu görültü engelleme ile aradan çıkarmış bulundum. Geldikten 4 ay sonra ise yine ses kesilmeleri kendini gösterdi 2 ay sabrettim 2 hafta önce yolladım. Bana yeni ürün yollayan paşalarımız garanti sürecini faturadan bu yana sürdürüyorlarmıl burada da bir maduriyet yaşadım. Mantıken yeni bir ürün verdiklerinde bu ürün için aynı şekilde 2 senelik bir garanti süreci başlatılması gerek.
Neyse şikayet var üzerinden şikayetimizi yazdık uzun uzun ardından 2 hafta sonra olması gerek geri düönüşte bulundular işte gönderim bakalım diye. 2 hafta önce yolladık bense Samsung'un telefonlarının içinden çıkan kulak içi kulaklık ve eski A4Tech kameralı mikrofon ile idare ettim. Bu sabah servis tarafıdan arandım ve kısa bir görüşme gerçekleştirdik. Burada bana söylenilen şey ise şu yönde oldu "biz arkadaşım ile dün mesai yaptık yarım saat boyunca kulaklığı test ettik herhangi bir sorun bulamadık. Bir de pişkin pişkin sanki salakmışız gibi bilgisayarda sorun olabilir diyor. Ben hayatı ömrümde bilgisayardan dolayı sağ taraftan dakikalık olarak ses kesildiğini görmedim.
Paşalarımız 30 dakika test etmiş çok test etmişsiniz ya nereden biliyorsunuz 35. dakikada çıkmayacağı kulaklıklar en az 2 saat boyunca test edilmeli 30dk nedir, bilgisayarı aç hemen ses kesilsin yani bir bilgisayarda oluşan mavi ekran bile uzun kullanımda ortaya çıkyor kulaklık için 30dk test çok olmuş yormuşuzda kusura bakmasınlar uğraştırdık.
Bir de pişkin pişkin garanti sürecindeyken gönderseydiniz diyor paşamız he canım garantide gönderseydik çok çözecektiniz yaşça benden büyük olduğundan dolayı saygımı korudum ancak bir daha farklı bir marka ile bu tür bir sorunum olursa hiçbir şekilde saygımı korumayacağım aklıma ne gelirse küfür ve kişiye hakarette bulunmadan konuşacağım.
Servise bakın kulaklıktan tıkırtı sesi geldiğin deoplayı içini ben açıyorum ve içinden 2 adet yalama yapılmış vida çıkıyor. Maadem servis olarak görev yapmaktasınız hakkınız ile yapın hoparlörü çözdük diyorlar mikrofonu bozuyorlar mikrofonu yaptık diye yolluyorlar içinde hiçbir işe yaramayan yeri dahi olmayan vida bırakıyor.
Bir de karşıdan ödemeli olarak geri yolluyor ürünü bari onu siz karşılayaydınız bu kadar uğraştınız ya bari o ücretsiz olaydı...
Bu saatten sonra Rampage gibi fason mal satışı yapan hiçbir firmadan ne ürün alırım ne de tavsiye ederim.
Drop Plus tavsiye ederim o da fason mal ama kaliteli fason mal sonuçta, markalık bir durum değil drop Plus'ın olayı. Markanın kaliteli olmasından da değil üreten adamların en azından hakkı ile satış için fason mal üretmeleri.
Sennheiser Street cx 200 almıştım zamanında 120 TL'ye. Garantiye yolladım ellerinde olmadığı için Cx 350BT yolladılar. Yolladıkları kulaklık o ara 800 liraydı şimdi 650'ye düşmüş. Sennheiser pahalı fakat adamlar hakkını veriyor
Not : Ben de Vatan'dan almıştım.