''Zorunlu'' Seçmeli Ders

• Konuyu başlatan brk03
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 3.330
Malesef eskiden olduğu gibi çarşamba günleri seçmeli ders günü diğer günler normal ders olayı yok artık. ( O zamanlar seçtiğiniz dersin hocasına yani farklı hocalara gidiyordunuz, artık test vs. çözersiniz ya da oturursunuz o hocanın durumuna bağlı.)

Sınıf 34 kişi olarak baz alırsak.

Seçmeli dersler için aynı öğretmenleri dışında farklı öğretmen vs. karmaşa ile kimse uğraşmaz o yüzden söz de "Zorunlu" ile kendi ayarladıkları programları size veriyorlar. Sesini çıkarmalısın bence çünkü ileri de sana ek getirisi olacak derslerden değiller. (Dini boyutta demiyorum, eğer çok isteniyorsa mealini alıp okur zaten insanlar dimi?) Biraz daha ders saatine yönelik dersler mesela "Matematik" dersini seçersen bundan yararlanma imkanın olur. 6 saatlik dersi 8 saat girersin, 2 saati de beraber soru çözümü gibi şeylere vakit ayırabilirsiniz. Tabii öğrenciler istekli olmalı yoksa oturursunuz boş boş :)

Lise son senemdeyim ve 3 4 tane falan "seçmeli ders" seçtik bizde. Neyi işaretlersek işaretleyelim mecburi bir şekilde matematik ve edebiyat görüyoruz. Ulan istemiyorum kardeşim siz kimsiniz bana zorla ders veriyorsunuz, buraya ufacık ufacık hakaretler yazmak istiyorum ilgili mercilere ama işte hayatımı yakarlar :)

Mesela bizim müdüre sorsan birde kendisini çok akıllı zanneder, her şeyi bilir kendisini bön bön konuşur her sabah. Tam bir game changer, üst akıl ya. Ayaklarından tavana asacaksın, çöle atıp su vermeyeceksin gerçekten bu insanlara.

Okulumuzda da akıllı bir tane öğrenci yok biliyor musunuz? Lise hayatımızı yaşayalım derim, en ufak haylazlığımda beni "öğretmenlerine" şikayet ederler ilkokul çocuğu gibi. Ardından asgari ücretli anne babasının sırtına oturur her sene dershaneye yüzbinlerce lira akıtırlar. Okul geneli denemede yaptıkları net sayısı ise 25 30. Gerçekten diyorum şaka yapmıyorum :D Zaten sadece Türkçeden 40 tane soru var okulun ortalaması 25 net falan. Öğretmenler odasında bana aptal, salak, bir şey olmaz bundan diyorlarmış ama ben 42 netle altıncı oldum okulda. Bakın ben çok zekiyim falan demiyorum kesinlikle (42 netle altıncı olmam bile korkunç bir şey) benim netlerimde berbat ama 5 saatlik denemenin 3.5 saati uyuyarak bunu yapmıştım, 2 senedir falan okula defter kalem götürmüyorum. İstemiyorum hedeflerim farklı benim. Kokuşmuş iki üç tane hocadan saçma sapan dersler dinlemek istemiyorum.

Ben zaten mezuna kalacağım zorla okula gitmem gerekiyor, zorla "seçmeli derslere" girmem gerekiyor, devamsızlık haklarım elimden alınıyor. Okul adına bir film çekmek için kısa film ekibi oluşturdum. Hafta sonları hariç 10 gün falan okula gidemedik, cumhuriyetle alakalı bir film çektik. Sözde faaliyete alınacaktı ama özürlü/özürsüz olarak kayda girdiler. Müdürle konuşmaya gittim daha dinlemeden odadan kovuyor adam. En ufak bir şey desek uzaklaştırma veya disiplin verecek.

Aslında yazdıklarım süper manyak akıllı insanların olduğu "seçmeli derslerden" öğrendiğim bilinç akışı gibi oldu. Rahatsızlık verdiysem üzgünüm, moderatör arkadaşlardan birisi denk gelirse isterse konuya çevirebilir mesajımı isterse de burada küçük bir isyan olarak kalsın.

Liselerde yıllardır durum böyle. Seçmeli dersleri sizin yerinize idare seçiyor ve seçmek istemediğinizi belirtip farklı ders seçmek istediğinizi belirtirseniz de o derslerin ya hocası yok denir ya da yeterli sayıda öğrenci seçmiyor denir. CİMER'e şikayet edilebilir bu durumda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı