Zotac 3060 ekran kartı oyun oynarken 82 derece oluyor

emirrrsh

Centipat
Daha fazla  
2 hafta once vatandan hazır bir sistem aldım. Ekran kartı Zotac 3060 12 GB. Boştayken 63 dereceleri goruyorum ondan sonra ekran kartı fanı calısmaya baslıyor. Bu normal bir sıcaklık mı bilmiyorum, ilk bilgisayarım. Forza, GTA gibi oyunlarda yuksek grafiklerde 81-82 goruyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Çok da anormal denmez. Köşede aynı kart var. Yazın testlerini yapıyordum, 80 dereceye falan çıkıyor. Zotac kartlar özellikle Twin Edge modeli ise biraz fazla ısınıyor.

Twin modelini ASUS almadan önce ben de kullanmıştım 7 - 8 ay kadar fakat 50 derece boştayken yük altında 70 dereceye kadar görmüştüm. Sanırım havaların sıcak olmasından da çok etkilenmiş olabilir fakat, boştayken o kadar yüksek derecelerde kalması normal değil.

Hw monitör kurup bir oyuna gir arkada program açıkken sen oyna o sıcaklıkığı ölçsün.

Sonra değerleri SS alıp yollar mısın?

Abi biraz gec ama kasamla alakalıymış camı cıkarttım GTA en yuksek ayarlarda 84 goruyordu 61'e dustu.

İşlemci sıcaklığı hakkında bir bilgin var mı?
Abi biraz gec ama kasamla alakalıymış camı cıkarttım GTA en yuksek ayarlarda 84 goruyordu 61'e dustu.

@emirrrsh Bir şey belirteyim, kasanın camı açık kalırsa daha çabuk tozlanır, böylelikle daha sık temizlemek zorunda kalırsınız bu arada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı