Zotac GTX 590 Ekran Kartının Tek GPU Çalışma Sorunu

drgursel

Kilopat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Zotac GTX590 ekran kartım bir süre önce gri çizgiler verdi ve reballing (top dizme yapıldı). Şu an kartta görüntü sorunsuz oyunlar, uygulamalar vb. sorunsuz. Ancak ekran kartındaki bir GPU aktif değil. GPU-Z programında NVIDIA SLI olan bölüm enable olması gerekirken disable olarak görünüyor. Bu özelliği nasıl enable yapabilirim. Aşağıda resimler mevcut. Ekran kartımda çift GPU varken tek GPU olarak kullanmak can sıkıcı bir durum. Bu konuda ne yapmalıyım?

NOT: Sistemde GTA V, Battlefield 1, FIFA18, Sniper Elite 4 gibi oyunları oynuyorum ama oyunda da tek GPU çalışıyor.

1: BIOS Update yapmaya çalıştığımda Adapter: Geforce GTX 590 olarak tek bir tane var, diğer Adapter yok ve bu GPU'nun BIOS'unu güncellemeye çalışınca hata veriyor resimdeki gibi.
1.png

2: GPU-Z'de tek GTX 590 var ve Nvidia SLI disabled. Normalde bu seçenek Enabled olması gerekiyor.
2.png

3: Çalışmayan GPU:
3.jpg

Yeni ekran kartı al bence artık zamanı gelmiş bunun habercisi bu

Elimde olan ekran kartı eski ama hala canavar gibi :) şuana kadar oynamadığı oyun yok. FPS rekoru aramıyorum bana grafik olarak olarak iyi işler çıkartabilsin yeterli.

Bu tip kartlarda SLI modu donanımsal olarak otomatik etkin oluyor. Çalışmayan GPU reballing yapılan GPU mu?

2 GPU da reballing yapıldı. Çalışan GPU sanırım ana görüntüyü veren GPU. ikinci GPU da reballing de mı sıkıntı olabilir? Bu GPU nun çalışmaması dışında kartta her şey normal. Sıcaklık, performans, stabillik vb. hepsi normal. Tek sorun o GPU çalışmıyor.

Sorun bariz şekilde yapılan reballing işçiliğinden kaynaklı. Reballing işlemi görmüş bir mikro işlemci uzun vadede kesinlikle bir problem çıkartıyor. Bu işlem fabrikasyon işlemindeki pressleme kadar sağlıklı olmadığı için reballing görmüş mikro işlemcinin her türlü problemi çıkarması gayet normal. Çipin ısınma ve soğuma işlemi lehim bilyalarının bilya yuvasından teması kesmesine sebep oluyor. Lehim bilyası yuvaya tam tutunamıyor. Tek GPU'nun çalıştığına şükretmelisin.

Sorun bariz şekilde yapılan reballing işçiliğinden kaynaklı. Reballing işlemi görmüş bir mikro işlemci uzun vadede kesinlikle bir problem çıkartıyor. Bu işlem fabrikasyon işlemindeki pressleme kadar sağlıklı olmadığı için reballing görmüş mikro işlemcinin her türlü problemi çıkarması gayet normal. Çipin ısınma ve soğuma işlemi lehim bilyalarının bilya yuvasından teması kesmesine sebep oluyor. Lehim bilyası yuvaya tam tutunamıyor. Tek GPU'nun çalıştığına şükretmelisin.

Reballing işlemi yeni yapıldı. Daha iki hafta olmamıştır ama yapılıp geldiğinden beri bahsettiğim GPU çalışmıyor. Bu işi yapan kişiler profosyonel yaptıklarını söylüyorlar ama bana şunu söylüyor; hocam oyunlarda falan sorun yok oynayabiliyorsun bu şekilde kullan gitsin diyor. Komik ve mantıksız bir cevap. Eğer tam anlamıyla yapamayacaksan yapma kardeşim bu işi. Reballing fotolarını attı bana birisi sorunsuz gibi görünüyor ama bir top dizmede bir tane bilye kaymış bir tanede tam top oluşmamış gördüm ben. Resim aşağıda mevcut.

rO2qO3.jpg

Balling diziminde sorun yok fakat asıl önemli olan olay PCB'ye lehimlenme kısmıdır. Sağlıklı işlem elde etmek için tecrübe ve profesyonel aletler gerekir. Reballing işlemi minimum 3 ay garantilidir. İşlemi yapan firma ile irtibata geçin.

Bu GPU'yu forumda yeniden reballing işlemi yapabilecek birisi varmı biliyor musunuz? İlk yapılan yerden farklı biryede yaptırmak istiyorum. Sadece bu GPUya reballing işlemi yapılacak diğeri çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı