Zotac GTX 590 Ekran Kartının Tek GPU Çalışma Sorunu

drgursel

Kilopat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Zotac GTX590 ekran kartım bir süre önce gri çizgiler verdi ve reballing (top dizme yapıldı). Şu an kartta görüntü sorunsuz oyunlar, uygulamalar vb. sorunsuz. Ancak ekran kartındaki bir GPU aktif değil. GPU-Z programında NVIDIA SLI olan bölüm enable olması gerekirken disable olarak görünüyor. Bu özelliği nasıl enable yapabilirim. Aşağıda resimler mevcut. Ekran kartımda çift GPU varken tek GPU olarak kullanmak can sıkıcı bir durum. Bu konuda ne yapmalıyım?

NOT: Sistemde GTA V, Battlefield 1, FIFA18, Sniper Elite 4 gibi oyunları oynuyorum ama oyunda da tek GPU çalışıyor.

1: BIOS Update yapmaya çalıştığımda Adapter: Geforce GTX 590 olarak tek bir tane var, diğer Adapter yok ve bu GPU'nun BIOS'unu güncellemeye çalışınca hata veriyor resimdeki gibi.
1.png

2: GPU-Z'de tek GTX 590 var ve Nvidia SLI disabled. Normalde bu seçenek Enabled olması gerekiyor.
2.png

3: Çalışmayan GPU:
3.jpg

Bulunduğun ilde profesyonel bir teknik servis ara. O karta daha fazla masraf etmeni kesinlikle önermem.

Bu karta dediğiniz gibi daha fazla masraf etmeyeceğim. Bu kartı satabilir miyim bu halde? Satılırsa ne kadar eder?

Kartın yerine ikinci el bir kart almayı düşünüyorum. Bütçem 500-750 TL civarı. Alternatifler; GTX 960 4 GB olan modelleri düşünüyorum. Ya da GTX 1050 nasıl olur bu bütçeye? GTX 970 ler biraz pahalı geliyor 900-1000 TL civarı söyleniyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı