Zotac GTX1070 vs Asus RX480 Strix

yunus emre

Megapat
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi 2 kart arasında kaldım. Şimdi GTX1070 alırsam 2k monitör alamayacağım, şöyle bir şey var mı, GTX1070 2k ve 4k'da tam performansta çalışıyormuş. GTX770'den geçiş yapacağım, böyle bir durum var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
1070 uzun vadede işini fazlasıyla görür. 2 sene sonra 2K da yüksek performans vereceği garanti değil sonuçta. Çekersin 1080p de kafan rahat olur.

Arkadaşlar çok teşekkürler değerli yorumlarınız için. Ürünü amazon'dan alacağım şayet dediğiniz gibiyse GTX 1070 almak daha mantıklı görünüyor. Peki bir çok arkadaş demiş %100 performansını alamıyorum kartın diye. O kart GTX 1080 içinmi deniliyor ?

Hem GTX 1080 hem de GTX 1070 için geçerli. Seninde söylediğin gibi kartların 4k ve 2k için üretildiği ve 1080p de çoğu oyunda bütün gücünü kullanamadığı söylenmektedir. Burada ki ana düşünce " O kadar para veriyorsun kartın %80 performansından yararlanıyorsun". Kısa vadeli bir düşünce tarzı bana göre. Çünkü önümüzde ki senelerde çıkacak oyunlarda illa ki bir süre sonra 2k da istenilen performansı vermeyecektir. Ayrıca, %100 oranında kullanmak istersen 2k monitör kadar güzel bir görüntü alamasan da Nvidia'nın DSR teknolojisi ile 2k çözünürlükte oyunları çalıştırma imkanına sahipsin.

Tabii ki GTX 1070, her ne kadar 1080p için tam optimize olmasda RX 480 rakibi değil, zaten aynı fiyat kategorisinde de değiller. Amazon.com'dan alıcaksan imzamdaki konuya bir göz at derim 2K monitör için bütçe açabilirsin :) Bütçen 2K'ya yetmez ise 75Hz bir monitör almanı öneririm, GTX 1070'i biraz da olsa güç gösterisi yapmasına izin vermiş olursun.

Şunu da ben ekleyeyim, Zotac markasından kuşkun olmasın. Bende de Zotac GTX 970 var. Mini ITX sistem topladığım için almıştım. Başta alırken acaba nasıldır diye şüphe duymuştum ama gerçekten kaliteli bi marka Zotac. Aklında şüphe kalmasın Zotac GTX 1070 al. (y)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı