Zotac NVIDIA 9800GT ekran kartı takılıyken OC problemi

KontRadamus

Kilopat
Ekran kartı ve PSU değişimi sonrası overclock yapmak istediğimde bilgisayar ya siyah ekranda kalıyor ya da ayarları kaydedip çıktığımda açılırken 2 3 sn içinde tekrar kapanıp açılarak ayarları sıfırlıyor(diğer BIOS ayarları kaydediliyor sadece FSB çarpanını normal ayarları olan Auto'ya çekiyor). Daha önceki ekran kartımla OC yapmıştım. FSB çarpanını 400'de kullanabiliyordum stabil şekilde. Ekran kartını söküp OC yapınca bilgisayar açılıyor ve sorunsuz çalışıyor. Ekran kartı takılıyken PCI-e frekansını Auto'da bırakınca siyah ekran, 100 yapınca da ayar sıfırlanması problemi oluşuyor. System Memory multiplier ayarını FSP 400'de iken 2.0'a çekip RAM'lerin kendi hızı olan 800'de kullanıyordum. Voltajı Auto veya manuelde de normal değerlerinde denedim fark etmedi. Sebebi ne olabilir?
Sistem parçaları;
Islemci: Intel Core 2 Quad Q9550.
Anakart: Gigabyte GA31M-ES2l rev 2.0.
Eski ekran kartı: Zotac NVIDIA 9800GT 1GB.
Yeni ekran kartı: XFX AMD RX570 8 GB.
RAM: 2x2 Kingston DDR2 800 MHz.
Eski PSU: Frisby 300W.
Yeni PSU: Sharkoon shP650 V2 650W 80+
Başlık yöneticiler tarafından yanlış düzenlenmiş tam tersi rx570 takılıyken problem oluşuyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı