Zotac RTX 3060 Ti + Ryzen 5 3600X işlemci sistem

ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge 8GB 256 Bit Ekran Kartı (Şu an stokta yok.)
High Power Performance Gd HP1-J600GD-F12S 600 W 80+ Gold 12 CM Fanlı Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri (2 adet stok kalmış.)

14851 TL
Hocam sistemde ileride parça parça yükseltme yapmayı düşünüyorum. 600w sizce yetersiz değil mi ?

Hocam
O PSU bu sisteme olmamış daha çok orta düşük sistemlerde kullanıyoruz. RAM ise çipleri sıkıntılı XMP açarken bile sorun olabiliyor.

Hocam Hydro bildiğim kadarıyla iyi bir seri idi yanlış biliyormuşum. Corsair ramlerin de bildiğim kadarıyla LPX modeli sıkıntılıydı. Bunda da olduğunu bilmiyordum.

Hocam sistemde ileride parça parça yükseltme yapmayı düşünüyorum. 600w sizce yetersiz değil mi ?
Attığım PSU 12V kanalından 600W verebiliyor. Aşağıya bıraktığım videoda R9 3950X ve 3090 ikilisini bile besleyebiliyor. Yani yükseltme yapabilirsiniz. Eğer PSU'ya biraz daha verebilirseniz XPG Core Reactor 750W öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bütçeyi aşabilirseniz önerdiğim PSU:

Hocam

Hocam Hydro bildiğim kadarıyla iyi bir seri idi yanlış biliyormuşum. Corsair RAM'lerin de bildiğim kadarıyla LPX modeli sıkıntılıydı. Bunda da olduğunu bilmiyordum.

Ben sıkıntılı diye biliyorum bence riske gerek yok hangi RAM olursa olsun bu RAM'ler olunca önermiyoruz. Hydro serisi fiyatıyla iyi idi ama yüksek modellerine gerek yok. High Power almak daha mantıklı.

Yaklaşık 9600TL. Canavar gibi sistem. RTX 3060 Ti stokları yenilenirse 5500 TL civarına RTX 3060 Tİ bulursunuz rahat olarak.
Tüm oyunları 2k ultra ayarlarda çok rahat oynatır.
Monitör dahil demiş.
Edit: Monitör'ü görmedim özür dilerim.

Bütçenizde R5 5600X var zaten. Güzel bir OC ile istisnalar haricinde 1080P çözünürlükte besleyecektir.
Birazcık bütçeden kısmak istedim o yüzden sordum :)
Bütçenizde R5 5600X var zaten. Güzel bir OC ile istisnalar haricinde 1080P çözünürlükte besleyecektir.
En iyisi indirim günlerini kovalayıp 5600x almak. Teşekkürler vakit ayırdığınız için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı