Elektronik Zotac RTX 4070 Ti Trinity 19.749,99 TL

Bak ne güzel araştırdın :D. Şimdi sonuca var VRAM kullanımı hatalımımıymış ? 11 GB 4k da 9.5 GB 2K'da kullanıyor. Hadi birazda mantığını yürüt bakalım :D.

Bak ne güzel araştırdın :D. Şimdi sonuca var VRAM kullanımı hatalımımıymış ? 11 GB 4k da 9.5 GB 2K'da kullanıyor. Hadi birazda mantığını yürüt bakalım :D.

Sanırım mantığı yetmedi :D. Gülücük atıyor. Boş ver zaten senin işlerin değil bunlar. Yalnızca bilmediğin şeylerde insanları yanlış yönlendirme. Kesin konuşma.

Yanlış yönlendirmeyi sen yapıyorsun şu anda. Attığın fotoğrafta oyunun 2K'da 12GB kullandığını gösteriyor fakat oyunun 4K'da bile daha düşük VRAM kullandığı videoda görülüyor. Bu durumda evet oyunun ayarları yanlış gösteriyor ve 4070TI VRAM'i RE4 oyununda yetiyor. Niyetlisin sanırım.

RX 7900 XT 20 GB VRAM'e sahip. Bu açıdan baktığımızda 4070 Ti VRAM'ini yetse de yetmese de savunmak doğru değil. Arada 2 GB fark yok, 8 GB var.

Oyun için alıyorsaniz bunu göz önünde bulundurun. İş ve render için alıyorsaniz Nvidia'ya muhtaçsiniz, kullanıcıyı kullandıkları kısım da burası zaten.

RX 7900 XT 20 GB VRAM'e sahip. Bu açıdan baktığımızda 4070 Ti VRAM'ini yetse de yetmese de savunmak doğru değil. Arada 2 GB fark yok, 8 GB var.

Oyun için alıyorsaniz bunu göz önünde bulundurun. İş ve render için alıyorsaniz NVIDIA'ya muhtaçsiniz, kullanıcıyı kullandıkları kısım da burası zaten.

Her şeyin VRAM'den ibaret olduğunu mu sanıyorsun?
Şu an RTX 3060 12 GB neden RTX 4070 Ti gibi bir performans veremiyor yakında 20GB VRAM alın gelecekte üzülmesiniz dediğin ekran kartı 15GB VRAM kullanan oyunda teklemeye başlayacak RTX 3060 12 GB gibi her şey VRAM değil şunu anlayın artık.

Her şey VRAM değil tabi ki ama Nvidia'nın da hala düşük VRAM konusundaki tavrı da çok yanlış. 3xxx serisi hadi neyse ama yeni seride en azından 16 ile piyasaya sürmesi gerekiyorken 12GB VRAM sunuyor olması üzücü. Üstelik 4080 olarak çıkacakmış bu kart ilk olarak, rezalet.

Şahsen yazılım konusundaki beceriksizliğini büyük ölçüde düzeltse de tamamen düzeltene kadar tercih edeceğim bir seri olmayacak AMD ama Nvidia da VRAM cimriliğinden ötürü ekran kartımı yükseltme konusunda ikilemde bırakıyor beni. 2K kullanacağım ve RTX kullanmayacağım için 12 yeter gibi geliyor ama emin olamıyor insan.

Her şey VRAM değil tabii ki ama NVIDIA'nın da hala düşük VRAM konusundaki tavrı da çok yanlış. 3xxx serisi hadi neyse ama yeni seride en azından 16 ile piyasaya sürmesi gerekiyorken 12 GB VRAM sunuyor olması üzücü. Üstelik 4080 olarak çıkacakmış bu kart ilk olarak, rezalet.

Şahsen yazılım konusundaki beceriksizliğini büyük ölçüde düzeltse de tamamen düzeltene kadar tercih edeceğim bir seri olmayacak AMD ama NVIDIA da VRAM cimriliğinden ötürü ekran kartımı yükseltme konusunda ikilemde bırakıyor beni. 2K kullanacağım ve RTX kullanmayacağım için 12 yeter gibi geliyor ama emin olamıyor insan.

RTX 4070 Ti 2K'da Ultra her şeyi açarak kullanıyorum daha teklediği oyun olmadı Last of Us'ı sıfır çökme hatayla her şey ultrada oynadım akıyordu yani.

Her şeyin VRAM'den ibaret olduğunu mu sanıyorsun?
Şu an RTX 3060 12 GB neden RTX 4070 Ti gibi bir performans veremiyor yakında 20GB VRAM alın gelecekte üzülmesiniz dediğin ekran kartı 15GB VRAM kullanan oyunda teklemeye başlayacak RTX 3060 12 GB gibi her şey VRAM değil şunu anlayın artık.
Herşeyin VRAM olduğunu söyleyen yok zaten. 7900 xt, hemen hemen her oyunda 4070 ti’ın bir adım üstünde DLSS 3 ile fark kapanıyor. VRAM’de, ekstra bir artı katıyor. E fark da 8 GB vram olunca oyun için AMD almak çok daha mantıklı oluyor.

Burada size katılıyorum. NVIDIA VRAM cimrisi bir firma. Bunu da GPU sektöründeki bulundukları konuma bağlıyorum. Rakip firmalara göre teknolojide önde, piyasanın ise çoğunluğuna hakim olduklarından dolayı istedikleri gibi takılıyorlar. AMD teknolojide NVIDIA'ya yetişip kullanıcıların bir kısmı AMD'ye kaydığında bak nasıl da eşek gibi arttırıyorlar VRAM'i. AMD'nin gittiği yolu ise doğru buluyorum. Rekabet bize yarar. Öteki taraftan da yeni yeni Intel geliyor. Umarım onlarda bu rekabette kendilerine yer bulur.

Kime soruyorsun ? Ağalar dan paşalar bize laf düşmedi, kullanan değil de kullanmayanlar atıp tutuyor .
Optimizasyonu Bozuk Bir oyun yüzün den yazmadıkları şey yok .
Maddiyat varsa alınır, ilerde işlemci monitör de değiştire bilirsin zamanla yavaş yavaş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı