Peki 2K çözünürlükte RTX açılmadığı bir ortamda sizce 12 GB VRAM yeterli mi?
Hayır kalmıyor, 4K'da bu kart ile aldığın FPS belli, 2-3 yıl sonra AAA oyunlar 4K'da 12 GB VRAM kullanımını geçebilir, ancak bu kart kullanıcısı özelinde bu bir sorun değil. Çünkü o zaman geldiğinde 4K ultra ayarlarda bu kartla 60 FPS alamayacaksın. Bu durumda yapabileceğin iki şey var. Oyun, DLSS destekliyorsa DLSS açacaksın. Veyahut ayarları kısacaksın. Böylelikle de VRAM sorunu olmayacak. Bilmem anlatabildim mi?4K kartı ve 4K gaming de 12 GB sınırda kalıyor. Nvidia'nın huyu bu. Mesela RTX 3060 mobile da 6 GB var fakat hakkı en az 8 GB. RTX 3060 desktop bu konudaki tek istisna. Son zamanlarda çıktı bu kartlara az VRAM koyma geleneği. GTX 1070'de bile 8 GB VRAM var.
Hayır kalmıyor, 4K'da bu kart ile aldığın FPS belli, 2-3 yıl sonra AAA oyunlar 4K'da 12 GB VRAM kullanımını geçebilir, ancak bu kart kullanıcısı özelinde bu bir sorun değil. Çünkü o zaman geldiğinde 4K Ultra ayarlarda bu kartla 60 FPS alamayacaksın. Bu durumda yapabileceğin iki şey var. Oyun, DLSS destekliyorsa DLSS açacaksın. Veyahut ayarları kısacaksın. Böylelikle de VRAM sorunu olmayacak. Bilmem anlatabildim mi?
Hmmm 2-3 yıl sonra diyorsun.Hayır kalmıyor, 4K'da bu kart ile aldığın FPS belli, 2-3 yıl sonra AAA oyunlar 4K'da 12 GB VRAM kullanımını geçebilir, ancak bu kart kullanıcısı özelinde bu bir sorun değil. Çünkü o zaman geldiğinde 4K ultra ayarlarda bu kartla 60 FPS alamayacaksın. Bu durumda yapabileceğin iki şey var. Oyun, DLSS destekliyorsa DLSS açacaksın. Veyahut ayarları kısacaksın. Böylelikle de VRAM sorunu olmayacak. Bilmem anlatabildim mi?
Oyun içindeki VRAM kullanımını gösteren yer hatalı. Adam çatır çutur oynuyor. Hem de 4K'da.
Oyun içindeki VRAM kullanımını gösteren yer hatalı. Adam çatır çutur oynuyor. Hem de 4K'da.
YouTube'da 2 dakikalık arama yapmak çok zor olmasa gerek? Al senin için RTX olanını buldum. İyi seyirler.RTX OFF diyorsun yani![]()
YouTube'da 2 dakikalık arama yapmak çok zor olmasa gerek? Al senin için RTX olanını buldum. İyi seyirler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.