Zotac Twin Edge 3060 Ti fanları %81'i geçmiyor

• Konuyu başlatan agei
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.312

agei

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Ekran kartım yer yer 77-78 dereceleri buluyor ancak fan hızı %81'i asla geçmiyor bu konuda ne yapabilirim veya bu normal bir şey mi?

77-78 derece gayet normal. Daha üzerine çıktığı zaman fanlar bir tık daha hızlı dönecektir diye düşünüyorum ama çıkmadığına göre ve ısı da çok fazla olmadığına göre bence gerek yok.

Yinede ses olarak bir problemim yok sadece biraz daha serin çalışsa daha iyi olur gibi geliyor bana.
Bu şekilde bir ayar yaptım sizce işe yarar mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    21,4 KB · Görüntüleme: 64
Hocam termal limit olarak gördüğüm ekran kartlarının hepsi 83 derece kullanıyor, ona göre ayarlıyor. Tabi serin çalışması, eğer fan sesi rahatsız etmiyorsa, mümkünse daha iyi olur.

Yinede ses olarak bir problemim yok sadece biraz daha serin çalışsa daha iyi olur gibi geliyor bana.
Bu şekilde bir ayar yaptım sizce işe yarar mı?
Başlangıcı öyle yapma mesela 50dereceye kadar 0 olsun fan hızı. Boştayken fanın dönmesine gerek yok. Ayrıca kasanızın modeli ne?

Corsair Spec-Delta rgb
Son hal olarak bunu yaptım sizce uygun mu?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı213.PNG
    Ekran Alıntısı213.PNG
    24,8 KB · Görüntüleme: 54
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı