ZOTAC'ın Ampere GPU'larının tasarımları ortaya çıktı

Daha önce baktığım yabancı kaynakları bulamadım ancak şunları söyleyebilirim. 7NM olmasına rağmen standart bir GPU'dan çok daha büyük yapısı bulunması. GA-102 adıyla iki farklı GPU modeli bulunması ve 12/24 şeklinde iki farklı çeşidi olması.

Şahsi düşüncem 24GB ve CUDA sayısı daha yüksek olan model çift GPU'lu olan model olacak. Bu modelde 7 bin civarı CUDA çekirdeği olması bekleniyor.
Diğer model ise 12GB olan ve 5 bin civarı CUDA çekirdeği olan model olabilir. Bu model tek GPU'lu olabilir ya da daha düşük bir GPU'nun çift hali olabilir.

O küçük GPU çekirdeklerine göre bir Intel işlemci kadar olan bir çekirdeğe sahip.

Bu arada eklemek isterim böyle olması bekleniyor.
@HABAR

Eski bir 2019 konusu ama az çok ne demeye çalıştığımı anlatıyor.

Son düzenleme:
AMD sorun çıkarmazsa 3000 serisinde Ti modellerini artık görmeyebiliriz. Zotac eski tasarımlara nazaran köklü değişikliğe gitmiş marka belirtmeseler kimse bu kartlar Zotac demez o derece farklı tasarıma gitmişler. Asus Strix 900 serisinde tasarım faciası sebebiyle kullanıcılarını üzmüştü. Eldeki mevcut sorunsuz soğutucu tasarımını değiştirmek büyük risk olur. MSI yıllarca çift fanlı kırmızı siyah renkli Gaming modelinin ekmeğini iyi yedi tahminimce bu sene tasarımda değişikliğe gidecektir. Gigabyte Gaming ve Windforce modelleri geçmiş yılların kopya modelleri gibi olur. Köklü değişiklikler MSI Ventus, Asus TUF, Gigabyte Aorus, Evga Kingpin(özellikle son çıkan sıvı soğutmalı modelden geri dönüş bekliyorum) tarafında görülebilir.

Tasarım hoşuma gitti. Ama gönlüm ve gözlerim HOF aramakta. Nasip olursa, video ile tanıtım yapabilirim.

Bununla beraber iki fanlı tasarımların soğutma performansını da merak ediyorum, referans tasarımları gördükten sonra.

Firmalar neden 4 fanlı kart üretmiyorlar?
4 fanlı modeller de var ama hava akışı ile ilgili bir durumdan veya kasalarla daha yüksek uyumluluk göstermesi için üretilmiyor olabilir.
Bkz:

3000 serisi için de Ichill X4 serisi ortaya çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…