Zowie mouse stok sorunu

E-Sporcular var, bir de CS:GO E-Sporcuları.

"İnternete Pro Player Specs" yazdığımda ilk gördüğüm en iyi CS:GO oyuncularından olan "s1mple" 'ın G Pro X kullandığı. Bakalım 100 kişiden 84'ü mü kullanıyormuş :)

E-Spor sadece CS:GO'dan oluşmuyor.

Ayrıca sensörlerine kötü demedim, tarih öncesi dedim. Hala 3200 DPI seviyelerinde dolaşıyorlar.

Tenetben ne güzel bir insansın sen abi. Söylemek istediğim bir çok şeyi yazmışsın zaten. Allah senden razı olsun. Ben toparlayayım da tartışmalar çok karışmış, bilgi almak isteyen arkadaşların beyni yanmasın, tek mesajda görsün anlasın.

1: Eğer 4K - 8K çözünürlükte çalışmıyorsanız, monitörünüz de 4K+ değilse 3200DPI'dan üstü ZERRE İŞİNİZE YARAMAZ. Max 50fps alabiliyorken gidip 360hz monitör almak gibi. DPI dediğiniz şey inç başına mouse'un atabildiği nokta sayısıdır. 1080P'de İNÇ BAŞINA O KADAR PİKSEL YOK arkadaşlar YOK. Fps oyunları çok büyük oranda 1080P oynanır. Bu nedenle 1600DPI'dan yükseğinin SİZE HİÇ BİR YARARI YOK.

Firmalar oraya ultra DPI, milyor dpi yazıp, siz orada rakamı çok görünce tav olduğunuz için artırıp duruyolar olayı. Eğer yüksek çözünürlükte oyun oynamıyorsanız ya da mimar, mousela çizim yapan adam değilseniz, çözünürlüğünüz 4K ya da üstü değilse DPI değerini salın arkadaşlar. 16.000DPI diye satılan 50TL'lik mouselara "abiy çohiyi mauvz" muamelesi yapmayın. Değil çünkü. Sen ne kadar inat etsen de değil.

2: Zowie dünyadaki en çok tercih edilen, en efektif FPS mouse'u. Bak oyun mouse'u demiyorum. Espor mouse'u da demiyorum FPS diyorum dikkat. Çünkü onun için özel tasarlanmış. Anlatabiliyor muyum. En iyi olması ve en çok tercih edilen olması normal. Ya mouse'u tasarlayan adam avatarımdaki Emil Christensen, adını sanını duymadıysanız zaten salın Zowie ile uğraşmayın. 16.000DPI mouse alın o paklar sizi.

3: 3310 da 3360 da çok iyi sersorlerdir amaçları doğrultusunda. Daha iyileri var mı? Var ama CS:GO oynamak için gerek var mı? Yok. Bu kadar net bu konu da.

4: Espor ve rekabetçi oyunlar ile ilgiliyseniz mouse seçerken en önemli şey ergonomidir. Sensör, switch de çok önemlidir ama ikinci plandadır. Çünkü dünyanın en iyi materyalinden yapılmış, ayağı en iyi saran, en sağlam krampon da olsa, ayağın 38 numarayken 42 numarasını giyersen oy na ya maz sın! Bu noktada da zowie 20 küsur modelinin tüm teknik özelliklerini aynı derecede tutup, tüm farkı ergonomiye yatırmış? Niye? Çünkü FPS oyunu oynayan esporcular için tasarlanmış.

tl:dr:
Moba, RPG, Aksiyon, Mmo oyunları mı oynuyorsun? Rekabetçi, casual fark etmez Zowie'den uzak dur. Senle hiç alakası yok bu mouse'ların.
Rekabetçi seviyede fps mi oynuyorsun? Pro mu olmaya çalışıyorsun? En iyi mouse Zowie... bitti.

Saol dostum, ben yüksek DPI niye var hiç bilmiyordum zaten.

Sensörlerinin kötü olduğunu kabul etmemeye devam edin.

Neden FPS için iyi olduğunu söyleyecek bir tane adam çıkmadı hala, sadece FPS için iyi diyorsunuz o kadar.

Bir mouse seçerken 16000 DPI görünce sizin söylediğinizin aksine erimiyorum, zaten 800 DPI kullanıyorum :)

Arkadaşlar Zowie mouse pek bulamiyorum İtopya'ya gelir mi sizce? Uzun zamandir yok.
Dostum oyuncumagazasi.com'da baya model var şu an oraya bakabilirsin. Ben hiç alışveriş yapmadım ama geçen Zowie'nin facebook sayfasında tavsiye edildiğini gördüm. Beyazlar falan ad gelmiş, başka yerde yok demek ki güvenilir diye düşünüyorum.

Neden FPS için iyi olduğunu söyleyecek bir tane adam çıkmadı hala, sadece FPS için iyi diyorsunuz o kadar.
Ah be güzel kardeşim, madem DPI'ın neden var olduğunu biliyorsun, o zaman niye 3200DPI savunması yapıyorsun. "Pardon dostum, ben bilmiyormuşum" demek bu kadar zor mu?

Sensörleri kötü değil bak onu anlatmaya çalışmış sana tenetben de, en iyi sensör değil, kötü de değil iyi bir sensör. Dünyada her şey en iyi, en muhteşem olmak zorunda değil. Yapması gereken işi hayli hayli yapabilen bir sensör. Yapması gereken iş 1080P'de CS:GO oynamak. Bu kadar net. Sen niye 1080P'de CS:GO oynamak için üretilen mouse'u, AUTOCAD'de 6 katlı bina tasarlamak ya da 8K görsel tasarlamak için kullanılması gereken mouse ile kıyaslayıp "kötü" diyorsun canım arkadaşım? Neden yapıyorsunuz bunu ya :(

Bir mouse seçerken 16000 DPI görünce sizin söylediğinizin aksine erimiyorum, zaten 800 DPI kullanıyorum :)
Editlemişsin o yüzden çift cevap yazıyorum :(

Yazdım ya biraderim neden fps için ideal olduğunu. Dedim ya ergonomi diye. Basketbol ayakkabısıyla çim sahada futbol oynamaya çalışmayın bak dedim ya orada :(

Yani burada dünyanın en iyi mouse'unu tartışmıyoruz ki, çooooook spesifik bir konuda çooook spesifik bir ürünü tartışıyoruz. Niye galatasaray fenerbahçe kavgasına dönüyor ki bu :(

Yazdım ya biraderim neden FPS için ideal olduğunu. Dedim ya ergonomi diye.
Dostum ergonomik diyorsun da ergonomiden haberin yok :) Şu Zowie ürünlerden çok daha ergonomik 50 tane mouse yazarım buraya ama yazmayacağım, uslanmazsınız :)

FPS oyuncusu olunca elin başka bir forma mı giriyor? Tutuşun nasılsa öyle tutarsın, bitti gitti.

Dostum ergonomik diyorsun da ergonomiden haberin yok :) Şu Zowie ürünlerden çok daha ergonomik 50 tane mouse yazarım buraya ama yazmayacağım, uslanmazsınız :)

FPS oyuncusu olunca elin başka bir forma mı giriyor? Tutuşun nasılsa öyle tutarsın, bitti gitti.

Canım arkadaşım, söylediğin şey o kadar hatalı ki. Keşke anlayabilsen. Ergonomi zaten kişiden kişiye değişir. Ergonomi uyumluluktur. Tabi ki Zowie'den daha ergonomik bir mouse olabilir senin için, çünkü benim elimden farklı bir fiziksel yapın var, oturuşun farklı, mousepad konumlaman farklı, el boyutun farklı.

Ergonomi dediğin mouse kasası ve tasarımdır. Adamların 20 tane mouse modeli var. Hepsinin teknik özelliği aynı, sadece ne farklı? Her modelde ne farklı? Er go no mi? Yani şekil ve boyut. O yüzden "Zowie den daha iyi ergonomisi olan mouse" hatalı bir cümle. Çünkü "hangi modelden bahsediyorsun?" dersem kalırsın. EC farklı, ZA, farklı, FK farklı, S serisi farklı. Hepsinin sensor ve switch kalitesi aynı ama neyi farklı? ergonomisi farklı.

böyle başka bir marka gösterebilir misin bana? Tüm modelleri ergonomiye göre ayırmış? Logitech? hayır, HyperX? Hayır, Steelseries? Hayır, hepsi çok sevilen, çok kaliteli ürünler üreten markalar ama ergonomik odaklı mı? hayır. Teknoloji odaklı.

Ha bir de Ergonomik mouse ve simetrik mouse ayrımı var ama o bam başka bir şey. Ergonomik mouse sağ ya da sol el kullanımına özel yapılan mouse, simetrik de iki el ile de kullanılabilen mouse demek. Oradaki ergonomi ile, tasarım ergonomisi anlam olarak farklı. Kafanı bu karıştırıyor muhtemelen.

Canım arkadaşım, söylediğin şey o kadar hatalı ki. Keşke anlayabilsen. Ergonomi zaten kişiden kişiye değişir. Ergonomi uyumluluktur. Tabi ki Zowie'den daha ergonomik bir mouse olabilir senin için, çünkü benim elimden farklı bir fiziksel yapın var, oturuşun farklı, mouse pad konumlaman farklı, el boyutun farklı.

Ergonomi dediğin mouse kasası ve tasarımdır. Adamların 20 tane mouse modeli var. Hepsinin teknik özelliği aynı, sadece ne farklı? Her modelde ne farklı? Er GO no mi? Yani şekil ve boyut. O yüzden "Zowie'den daha iyi ergonomisi olan mouse" hatalı bir cümle. Çünkü "hangi modelden bahsediyorsun?" dersem kalırsın. EC farklı, ZA, farklı, FK farklı, S serisi farklı. Hepsinin sensor ve Switch kalitesi aynı ama neyi farklı? Ergonomisi farklı.

Böyle başka bir marka gösterebilir misin bana? Tüm modelleri ergonomiye göre ayırmış? Logitech? Hayır, HyperX? Hayır, SteelSeries? Hayır, hepsi çok sevilen, çok kaliteli ürünler üreten markalar ama ergonomik odaklı mı? Hayır. Teknoloji odaklı.

Ha bir de Ergonomik mouse ve simetrik mouse ayrımı var ama o bam başka bir şey. Ergonomik mouse sağ ya da sol el kullanımına özel yapılan mouse, simetrik de iki el ile de kullanılabilen mouse demek. Oradaki ergonomi ile, tasarım ergonomisi anlam olarak farklı. Kafanı bu karıştırıyor muhtemelen.

Zowie'de o da var sag el yapisi için sol el yapisi için, yani bence bu arkadas gorunuse bakiyor ondan dolayi Zowie'yi savunmadigini dusunuyorum. Sensorleri bu kadar kotu olsa profesyonel oyuncular o kadar parasi olmasina ragmen neden pahali mouse almiyor biraz dusunmek lazim. Zowie hem kolaylik hem de tutus bakimindan istedigin sekilde alabilecegin ve sensor bakimindan hala 1 numarada bir mouse. Rakiplerinin fiyat seviyeleri 1K civarinda sebebi ise RGB bulundurmalari 400-500 TL az vereyim RGB olmasin misali, Zowie ondan dolayi en iyi mouse ama eminim ki mouse un ustundeki Z harfi isikli olsa o da 1K'nin ustunde olurdu.

Kafanı bu karıştırıyor muhtemelen.
Kafamı karıştıran bir şey yok, çok şükür :)

Logitech neden aynı sensöre sahip 30 farklı ürün yapsın, bunu açıklar mısın? Logitech'in top 3 ürünün ergonomisini beğenmezsin, SteelSeries'in beğenirsin SS seçersin, gayet basit.

Öyle gidip hangi model dediğinde ortada kalacak bir adam da değilim, başkasıyla karıştırıyorsun sanırım.

Daha iyi derken genel olarak daha iyi olmayı söylüyorum, bazısı için G203 eline en iyi oturan faredir mesela.
Sensor bakımından hala 1 numarada bir mouse. Rakiplerinin fiyat seviyeleri 1000 civarında sebebi ise RGB bulundurmaları. 400-500 TL az vereyim RGB olmasın misali. Zowie ondan dolayı en iyi mouse.
Sensor bakımından 1. numara öyle mi? Kullandıkları sensörleri Rampage ürün kullansa çöp dersiniz, isminde Zowie yazınca daha iyi oluyor tabii.

Aynen dostum, sırf RGB için 500 lira fark var, haha. DeathAdder V2 ve Logitech G Pro adlı ürünlere baktın mı hiç? Zowie'den 10 kat daha iyi olup ışığı sadece logoda bulunan fareler.

Logitech neden aynı sensöre sahip 30 farklı ürün yapsın, bunu açıklar mısın? Logitech'in top 3 ürünün ergonomisini beğenmezsin, SteelSeries'in beğenirsin SS seçersin, gayet basit.

Öyle gidip hangi model dediğinde ortada kalacak bir adam da değilim, başkasıyla karıştırıyorsun sanırım.

Daha iyi derken genel olarak daha iyi olmayı söylüyorum, bazısı için G203 eline en iyi oturan faredir mesela.

Sensor bakımından 1. numara öyle mi? Kullandıkları sensörleri Rampage ürün kullansa çöp dersiniz, isminde Zowie yazınca daha iyi oluyor tabii.

Aynen dostum, sırf RGB için 500 lira fark var, haha. DeathAdder V2 ve Logitech G Pro adlı ürünlere baktın mı hiç? Zowie'den 10 kat daha iyi olup ışığı sadece logoda bulunan fareler.

Hah aslında aynı şeyden bahsediyoruz ya. O yüzden bu kadar emek harcayıp yazıyorum. Logitech yapmaz çünkü Logitech'in amacı "Herkese ürün satmak". Bi modelimi mimara yapayım, bi modelimi oyuncuya yapayım, bi modelimi tasarımcıya yapayım, bir modelimi normal iş kullanıcısına satayım derdinde. Hepsinin sensör ihtiyaçları farklı. Yani gamer adama yaptığı mouse ile, esporcu adama yaptığı mouse ile, mimara yapacağı mouse'un sensörü bir olamaz tabi ki Logitech'in. Lakin Zowie ürünleri sadece FPS oyuncuları için yapılıyor bak esporcu da demiyorum. O yüzden standart sensörü.

Daha iyi derken genel söylüyorsun da, burada genel tartışılmıyor ki a be sevgili kardeşim. Zaten FPS oyuncularından bahsediyoruz. Bak yukarda arkadaş ne demiş "RGB koymuyolar" neden koymuyolar, RGB mouse'un fiyatını artırıyor, sonuçta içine maliyeti olan bir parça koyuyorsun, esporcuya bir yararı var mı? Yok, e niye daha fazla para versin kullanmayacağı bir özellik için?

3360 sensöre çöp denmez, Zowie ile Rampage'i de aynı cümlede kullanma günah yazar allah.

Logitech Gpro güzel örnek lakin kablosuz teknoloji hala stabil değil, ev kullanıcısı için sıkıntı yok, çünkü rekabetçi seviyede oynamıyorsun, seninle beraber aynı ortamda 10 tane wireless kullanan yok ve en ufak frekans kirliliği sana evde 10.000€ ödüle mal olmuyor. O yüzden evinde oynuyorsan Logitech Gpro zaten en iyi mouselardan overall bakarsan.

Lakin mouse hassas. Wireless teknoloji günde 15 saat 1 2 yıl boyunca kullanmak için yeterince dayanıklı değil. Bu yüzden zaten ilk çıktığında Logitech sponsor olarak bir sürü oyuncuya gönderdi, 100 oyuncu alıp kullandıysa 80'i sonradan kenara koyup Zowie kullanmaya devam etti. Ya bunları kçımdan uydurmuyorum ki, prosettings'de bak, espor haber sitelerinde haberleri yapıldı, oyuncular röportajında söylüyor anlatıyor a benim güzel kardeşim. Neden muhalefet yapıyoruz ki, zaten aynı şeyi söylüyoruz ikimiz de.

Logitech genel anlamda farklı kullanıcılara farklı ürünler üreten bir marka, Zowie sadece spesifik bir kesime ürün üreten marka. Bu iki markayı baştan kıyaslamak hata zaten.

Ayrıca "en iyi" nedir abi? Niye "en iyi" "en birinci" takıntısı var şu ülkenin anlamıyorum bu tam tüketim toplumu, 3. dünya ülkesi kafası. Yani en iyi araba Ferrari diyelim, e senin yolların ferrari kullanmaya uygun değil ki, sen niye ferrari alma peşindesin? Zowie'nin sensörü en iyi değil? E en iyi mouse markası olma derdi yok ki, kullandığı sensör en iyi fps mouse'u olması için yeterli çünkü zaten 1080P'den yukarıda oynayan profesyonel CS:GO'cu, PUBG'ci, Valorant'çı yok. Neyin DPI'ından, Trackingingen bahsediyoruz?

Umarım meramımı anlatabilmişimdir biraderim.

tamamdir dostum ss al sen ama lod onlemek icin altina bant yapistir bari :) tabi 1k farkla bant yerine rival 600 var istersen 😜 dostum benim demek istedigim zowie fanboylugu veya zowie alin mk diger mouselar cöp demek degil elbette logitechin de ssin de cok basarili mouselari var mesela sensei ten sensor acisindan gayet iyi bir mouse ben uzun suredir ss mouse kullaniyorum 2 tane rival serisi kullandim gayet basarili fakat gecikme olsun lod mesafesi olsun ss ve logitech gibi markalar icin bunlarin olmasi demek buyuk paralar demek umarim anlatabilmisimdir

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı