allmightymihawk
Decapat
Tenetben ne güzel bir insansın sen abi. Söylemek istediğim bir çok şeyi yazmışsın zaten. Allah senden razı olsun. Ben toparlayayım da tartışmalar çok karışmış, bilgi almak isteyen arkadaşların beyni yanmasın, tek mesajda görsün anlasın.E-Sporcular var, bir de CS:GO E-Sporcuları.
"İnternete Pro Player Specs" yazdığımda ilk gördüğüm en iyi CS:GO oyuncularından olan "s1mple" 'ın G Pro X kullandığı. Bakalım 100 kişiden 84'ü mü kullanıyormuş
E-Spor sadece CS:GO'dan oluşmuyor.
Ayrıca sensörlerine kötü demedim, tarih öncesi dedim. Hala 3200 DPI seviyelerinde dolaşıyorlar.
1: Eğer 4K - 8K çözünürlükte çalışmıyorsanız, monitörünüz de 4K+ değilse 3200DPI'dan üstü ZERRE İŞİNİZE YARAMAZ. Max 50fps alabiliyorken gidip 360hz monitör almak gibi. DPI dediğiniz şey inç başına mouse'un atabildiği nokta sayısıdır. 1080P'de İNÇ BAŞINA O KADAR PİKSEL YOK arkadaşlar YOK. Fps oyunları çok büyük oranda 1080P oynanır. Bu nedenle 1600DPI'dan yükseğinin SİZE HİÇ BİR YARARI YOK.
Firmalar oraya ultra DPI, milyor dpi yazıp, siz orada rakamı çok görünce tav olduğunuz için artırıp duruyolar olayı. Eğer yüksek çözünürlükte oyun oynamıyorsanız ya da mimar, mousela çizim yapan adam değilseniz, çözünürlüğünüz 4K ya da üstü değilse DPI değerini salın arkadaşlar. 16.000DPI diye satılan 50TL'lik mouselara "abiy çohiyi mauvz" muamelesi yapmayın. Değil çünkü. Sen ne kadar inat etsen de değil.
2: Zowie dünyadaki en çok tercih edilen, en efektif FPS mouse'u. Bak oyun mouse'u demiyorum. Espor mouse'u da demiyorum FPS diyorum dikkat. Çünkü onun için özel tasarlanmış. Anlatabiliyor muyum. En iyi olması ve en çok tercih edilen olması normal. Ya mouse'u tasarlayan adam avatarımdaki Emil Christensen, adını sanını duymadıysanız zaten salın Zowie ile uğraşmayın. 16.000DPI mouse alın o paklar sizi.
3: 3310 da 3360 da çok iyi sersorlerdir amaçları doğrultusunda. Daha iyileri var mı? Var ama CS:GO oynamak için gerek var mı? Yok. Bu kadar net bu konu da.
4: Espor ve rekabetçi oyunlar ile ilgiliyseniz mouse seçerken en önemli şey ergonomidir. Sensör, switch de çok önemlidir ama ikinci plandadır. Çünkü dünyanın en iyi materyalinden yapılmış, ayağı en iyi saran, en sağlam krampon da olsa, ayağın 38 numarayken 42 numarasını giyersen oy na ya maz sın! Bu noktada da zowie 20 küsur modelinin tüm teknik özelliklerini aynı derecede tutup, tüm farkı ergonomiye yatırmış? Niye? Çünkü FPS oyunu oynayan esporcular için tasarlanmış.
tl:dr:
Moba, RPG, Aksiyon, Mmo oyunları mı oynuyorsun? Rekabetçi, casual fark etmez Zowie'den uzak dur. Senle hiç alakası yok bu mouse'ların.
Rekabetçi seviyede fps mi oynuyorsun? Pro mu olmaya çalışıyorsun? En iyi mouse Zowie... bitti.