prometrx Decapat Katılım 21 Aralık 2021 Mesajlar 247 Yer Konoha Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Shinboi 17 Nisan 2022 #1 Linux Dersleri | 3. Ders: Komut Satırı linux-dersleri.github.io Buradaki şeyleri yapıyorum fakat olmadı. Nasıl yapabilirim?
Linux Dersleri | 3. Ders: Komut Satırı linux-dersleri.github.io Buradaki şeyleri yapıyorum fakat olmadı. Nasıl yapabilirim?
Çözüm O O OzgunP 17 Nisan 2022 /etc/zsh/zshenv dosyasına ekleme yapıp, şu komutu denersin. source /etc/zsh/zshenv
O OzgunP Gigapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol Katılım 2 Ekim 2020 Mesajlar 3.932 Makaleler 6 Çözümler 274 17 Nisan 2022 #2 Ev dizinindeki gizli .bashrc dosyasını açacaksın, dosyanın en altını aşağıdaki şekilde düzenleyeceksin. Kod:Panoya kopyala export PATH=$PATH:eklemek-istediğin-yol Sonra aşağıdaki komutu çalıştıracaksın ya da oturumu kapatıp açacaksın. Kod:Panoya kopyala source ~/.bashrc Şu komutla kontrol edeceksin. Kod:Panoya kopyala echo $PATH Artı 0 Eksi
Ev dizinindeki gizli .bashrc dosyasını açacaksın, dosyanın en altını aşağıdaki şekilde düzenleyeceksin. Kod:Panoya kopyala export PATH=$PATH:eklemek-istediğin-yol Sonra aşağıdaki komutu çalıştıracaksın ya da oturumu kapatıp açacaksın. Kod:Panoya kopyala source ~/.bashrc Şu komutla kontrol edeceksin. Kod:Panoya kopyala echo $PATH
KS KS prometrx Decapat Katılım 21 Aralık 2021 Mesajlar 247 Yer Konoha Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Shinboi 17 Nisan 2022 #3 Yaptım fakat yine olmadı. Şimdi fark ettim benim shellim zsh. Bu yüzden çalışmıyor olabilir mi? Artı 0 Eksi
Boranity Hectopat Katılım 7 Şubat 2021 Mesajlar 2.605 Makaleler 1 Çözümler 38 17 Nisan 2022 #4 prometrx dedi: Yaptım fakat yine olmadı. Şimdi fark ettim benim shellim zsh. Bu yüzden çalışmıyor olabilir mi? Genişletmek için tıkla... Evet bunu .zshrc uzerinde yapin. Artı 0 Eksi
prometrx dedi: Yaptım fakat yine olmadı. Şimdi fark ettim benim shellim zsh. Bu yüzden çalışmıyor olabilir mi? Genişletmek için tıkla... Evet bunu .zshrc uzerinde yapin.
KS KS prometrx Decapat Katılım 21 Aralık 2021 Mesajlar 247 Yer Konoha Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Shinboi 17 Nisan 2022 #5 Boranity dedi: Evet bunu .zshrc uzerinde yapin. Genişletmek için tıkla... Öyle bir dosya bulamadım. Artı 0 Eksi
O OzgunP Gigapat Sosyal Tayfı Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol Katılım 2 Ekim 2020 Mesajlar 3.932 Makaleler 6 Çözümler 274 17 Nisan 2022 #6 /etc/zsh/zshenv dosyasına ekleme yapıp, şu komutu denersin. source /etc/zsh/zshenv Artı 0 Eksi Çözüm
KS KS prometrx Decapat Katılım 21 Aralık 2021 Mesajlar 247 Yer Konoha Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek Shinboi 17 Nisan 2022 #7 Oldu teşekkür ederim herkese cevapları için. Artı 0 Eksi