Çözüldü ZTE ZXHN H267A Modem güncellemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhabalar.

Zte ZXHN H267A - TURKCELL SUPERONLINE linkteki, ZTE modemi kullanıyorum.

Birkaç gün önce, Superonline'dan arayan biri, geceleri modemimi kapatmamamı ve güncelleme yolladıklarını söyledi. Ama fazla bilgi alamadım konu başka olduğu için. Sonra aynı yerden bir başkası da, gerek yok, sabah da alır dedi.

1. Bu güncellemeler arayüz mü yoksa modemdeki performansı arttırır mı bilginiz var mı?

2. Başka şekilde güncelleme yolu var mı? Nette öyle bir dosya bulamadım.

3. Gerçekten geceleri modeme güncelleme atıyorlar ve modem o an kapalı ise, cihaz onu almamış mı oluyor?

Çözüm
1. Bu güncellemeler arayüz mü yoksa modemdeki performansı arttırır mı bilginiz var mı?
Modemde aktif olmayan ozellikleri kullanmaniza yarayabilir. Ornegin H298A'da oncedn QoS ayari yoktu, bir gun guncelleme ile geldigini fark ettim. (Aslinda modeme root erisimi sagladigim icin basindan beri farkli kullanici ile kullanabiliyordum, ISS'ler kisitlama yapiyor.) Performansi su sekilde arttirabilir, guncelleme ile aktarim gucu degistirme gelirse artar. Henuz bana gondermediler ancak modemi rootladim ve 80 olan aktarim gucunu 100 yaptim, teorik olarak kapsama alani artmis oldu:

2. Başka şekilde güncelleme yolu var mı? Nette öyle bir dosya bulamadım.
Dosya bulursaniz var ancak ben de bulamadim. ZTE'ye mail attigimda ISS'lerin guncelleme yaptigini, dosya paylasamadiklarini soylediler.

3. Gerçekten geceleri modeme güncelleme atıyorlar ve modem o an kapalı ise, cihaz onu almamış mı oluyor?
Uzaktan guncelleyebiliyorlar ancak zamanini bilmiyorum, geceleri yatarken kapatiyordum ancak guncellemeyi almistim. Kapaliysa yuksek ihtimalle alamamis olur.
Modemi ara sıra kapatın güncelleme varsa yapıyor, bende h3600 kullanıyorum. Dışardan kendiniz update yapamıyorsunuz. Superonline kendisi yapıyor dönem dönem.
Ben her gun kapatiyorum uyumadan once. Ama iclerinden birisi bana, kapattiginiz icin alamazsiniz, kapatmayin biz gece atiyoruz guncelleme dedi.

Baska biri de, oyle birsey yok dedi.

ZTE H267a Superonline Firmware'in güncel ve stabil versiyonu elinde olan var mı? Veya nereden bulabilirim? Teşekkürler.
Ek olarak son guncellemedeki surum numarasi sizlerde kac acaba?

Ben her gun kapatiyorum uyumadan once. Ama iclerinden birisi bana, kapattiginiz icin alamazsiniz, kapatmayin biz gece atiyoruz guncelleme dedi.

Baska biri de, oyle birsey yok dedi.

Ek olarak son guncellemedeki surum numarasi sizlerde kac acaba?
Onu nereden görebilirim ?

Superonline altyapısı
Benim de ayni. Bana, geceleri modemi acik birakmadigimdan guncelleme alamadigimi demislerdi. Sizin acik mi?

Bir kere gercekten gece acikti ve guncelleme yapti. Denk mi geldi bilmiyorum. Sonra hep kapattigim icin, yollamislarsa da alamiyorum diye dusundum. Bir iki gece acik biraktim ama gelmedi birsey.

Ama bir de su var. 28 ya da 29 surumu de varmis. Hangisiydi hatirlamiyorum, nette gordum ama indirme linki gitmisti.

Benim sürekli açık, hiç kapatmıyorum. Sadece cihazları 2-3 günde bir, 4-5 dakikalığına fişten çekiyorum. Geceleri güncelleme alıp almadığından da çok emin değilim.

Benim sürekli açık, hiç kapatmıyorum. Sadece cihazları 2-3 günde bir, 4-5 dakikalığına fişten çekiyorum. Geceleri güncelleme alıp almadığından da çok emin değilim.
Eger size gelmediyse, atmamislar demek ki diye dusunuyorum. Cok da titizce is yapiyorlar mi, onu da bilemiyorum.

Ama evime arizadan dolayi gelen eleman, gece 2'den sonra atiyoruz demisti.Hakikaten benim de acik biraktigim gece tam 2.5'ta ( o an neti kullaniyordum da farkettim) kirmizi yanip sonmeye basladi ve 15 dk kadar sonra net duzeldi. Baktigimda, bu 27.versiyona yukselmisti. Sonra da yine geceleri neti kapatinca, acaba bu yuzden mi alamiyorum dedim...

Aslinda baska yerde son versiyonun bu olmadigini gormesem, huylanmazdim.

Uretici sitesinde ya da Superonline'da da guncelleme kismi yok. Sacma sapan bir is yani..

Bende anlik hiz dusmeleri var. Bunun uzerine atmislardi da, oradan cikti bu mevzu.

Hız dalgalanmaları var açıkçası. Bazen 13-20 mbit bazen 130. Garip yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…