Rehber ZTE Zxhn H298a v1.0 QoS ayarı

Mic0Lee

Hectopat
Katılım
12 Şubat 2019
Mesajlar
12
Selamlar normalde H298A V1.0 QoS ayarı yapılmadığını söyleyenler vardı bir kaç saatlik uğraşla hem download hem upload QoS uygulandığını gördüm bu yöntem ethernet kablosuyla bağlı olanlar için geçerlidir. Bufferbloat sorunu kesin çözüyor. Şimdi yapılışına geçelim

1 - 192.168.1.1 adresine girip kullanıcı adı şifrenizi girin

2 - Genel ağ kısmına tıklayın ordan QoS girin

3 - QoS Global Konfigürasyon açık olduğundan emin olun

4 - Kısıt yönetimine girin ordan arayüz kısmında olan WAN_ETH Tıklayın

5 - LAN 1 Seçin

hız kısmına benim 72 Megabit civarında bufferbloat sorunum çözüldü mesela sizin 100 megabitlik internetiniz varsa ise siz oraya 95000000 aşağı düşürerek en iyi değeri alana kadar vereceğim şu sitede test edin.


download.jpg


Şimdi size upload için QoS ayarı göstericem. Aynı menüden Trafik Şekillendirmeye gidiyoruz burda benim 15 megabitlik uploadım vardı ben onu 13 megabite rakamsal olarak şöyle 13192000 sınırladım sizinde kaç megabit ise ona göre düşürerek ayarlayın waveformun bufferbloat testinden referans alarak.


upload.jpg


Şuanda Sonuçlarım böyle. Unloaded kısmı normalde 20 ama bazen galiba oturduğum yerden kaynaklı değişiyor.
unloaded.jpg
 
Hocam merhaba ben de v9 versiyonu var. Bu versiyonda kısıt yönetimini kaldırmışlar ve sadece upload kısmını yaptığınız yer var . Ne yapabilirim?
 
Hocam en iyisi desteklemiyorsa open-wrt destekleyen bir modem almak ömür boyu kurtulursunuz bu tür sıkıntılardan.

Hocam aynı modeme sahibim ama upload kısmını sınırlayınca download a etki ediyor. Mesela oraya 8000000Bps yazınca download hızım 8 Mbps'yi geçmiyor uploada ise etki bile etmiyor. Çözemedim orasını.
 

Geri
Yukarı