Zula tarzı Online oyun yapmak istiyorum

Hocam öncelikle profosyonellerden yardım almanızı öneririm eğer zorlanırsanız önce küçük bir proje yaparsınız sonrasında projenizi geliştirerek oyununuzu yapabilirsiniz ama tek kişi biraz zor.

Online olsun, silah olsun, mümkünse hesap özelliği ve skin özelliği olsun yeter. Skin ile silah çok önemli değil 🙃
Siz isterseniz yapabileceğiniz bir Boyut'ta ufak çaplı oyun yapın ve Konu açın Burada bizden daha bilgili insanlar var oyununuzuda geliştirmiş olursunuz.

Merhabalar. Ben Zula tarzı Online MMOFPS oyunu yapmak istiyorum. Harita tasarımlarıyla ilgili bilgim var, SketchUp tarzı uygulamalarla aram iyi. Oyunda market sistemi, silahlara skin takma, özelleştirme tarzı özellikler olacak. Ana lobi vs tasarımlar olacak. Mümkünse kayıt olma/giriş yapma sistemi olacak. Oyun motoru fark etmez, ancak oyun motorları ve kullanımları hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Teşekkürler.

Tek başına yapman zor yıllar alır güzel bir ortam toplarsanız 10 20 kişilik arkadaşım yok diyorsanız tahminim tek başınıza 4 5 senede yaparsınız yaptıktan sonra 5 yıl sonra belki grafikleri beğenilmeyecek gibi birçok sorun ile karşılaşabilirsiniz.

Oyun yapımı konusunda sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum. Online olayı sadece birazcık zorlayabilir.
Server işi paranızı sömürebilir ilk önce oyunu yapın sonra Online düşünün sürekli Server sıkıntıları olur paranızı oyuna mı? servere mi? vereceğinizi şaşırırsınız.

Bunu soruyorsan oyun programlamaya hiç girişmemişsin belli ki. Öncelikle matematik ve fizik bilgini arttırmalısın. Üniversite seviyesine çıkartman çok çok iyi olacaktır çünkü çoğu yerde İsviçre çakısı gibi oluyor. Algoritma ve veri yapıları gibi temel konuları da çok hızlı anlarsın. Bilgisayar mimarisi matematik üzerine kuruluyken matematik öğrenmemek ayıptır diyebilirim.

Matematiğini geliştirdikten sonra bir programlama dili seç. O programlama dilini güzelce öğren ve temel yapıları hallet. Threading, algoritma ve veri yapıları, OOP gibi gibi. Ben sana oyun programlama için C++ yazıyorum reçetene.

Daha sonra Unreal Engine'e geçebilirsin, harita tasarlaman daha kolay olacaktır. Ama işin dibine kadar öğrenmek istiyor isen OpenGL kullanmalısın. Ama cidden sana UE gibi bir motor önereceğim çünkü oyun fizikleri vs. hakkında düşünmene gerek bırakmıyor oyun motorları.

Unreal'i seçtiğini düşünüyorum. Bölüm tasarımı, karakter tasarımı, obje modellemesi gibi şeyleri yapacaksın. CS 1.6 gibi bir şey ortaya çıkartman senin için daha geliştirici bir şey olur. Duvardan mermi geçmesi gibi ince detayları mümkün olduğunca atlamamalısın iyi bir ürün çıkartmak ve kendini geliştirmek adına.

C++ ile geliştirmeyi düşünüyorsan, networking için kendi yapmış olduğum SpaceSockets2'yi
kullanabilirsin, veya biraz daha olgun bir kütüphane olan ASIO'yu kullanabilirsin. Sıfırdan soket programlama yapmaya göre bu kütüphaneler işini çok daha kolaylaştıracaktır.

Unutma, "no pain, no gain".

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı