ZyXEL DX3301 Modem'de düşük indirme hızı ve ping

selimgurultr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Kesintisiz bir internet için her türlü şeyi yaptım.

Aşağıdaki model internet modemini aldım.

ZyXEL DX3301​

Sorunsuz bir şekilde kurdum. Tüm ayarları fabrika ve internet sağlayıcı tavsiyesine göre kurdum.
Modemi 1800 liraya aldım.
Evdeki bütün internet kablolarını yeniledim. Fiber optik kablo geliyor eve. Bilgisayarım ile kablolu bağlanıyorum internete. CAT6 kablo ile bağlanıyorum.
Bütün her şey en üst kalite en pahalı ürün kısacası. İnternet sağlayıcım Türk Telekom. 24 Mbps indirme hızlı paket kullanıyorum. Fiber hat kullanıyorum.
Cumhurbaşkanlığı külliyesinin karşısında oturuyorum. Türk Telekom çalışanı neredeyse Türkiye'nin en iyi altyapısı bu mahallede dedi. Binamız yeni. Kablolar yeni.
Amma velakin gel gelelim CS:GO oynarken 40 ping alıyorum, pat diye 200 çıkıyor, düşüyor. Bazen 40'dan 90 inip çıkıyor inip çıkıyor. Şimdi diyeceksiniz ki modem. Modem yeni. Bir aylık, yeni değiştirdim ondan önce TP-Link 1900 liralık en baba modemini kullandım onda da öyle.
Diyeceksiniz bir program, evdeki bir alet ping yapabiliyor olabilir.
Arkadaşlar bilgisayardan anlarım, format attım kaç defa, sadece Steam yükledim ve CS:GO girdim. Netice aynı. Tüm Wi-Fi bağlantılarını kestim evde tek bilgisayarım üzerinden bağlandım. Netice aynı.
Türk Telekom ile iletişime geçtim. Bizde bir sorun yok diyorlar. Kaç defa söyledim sorun yok diyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Sorun Türk Telekom kaynaklı olabilir mi? Nereden bu ping geliyor anlamadım? Neden anlık indirme hızım pat diye düşüyor anlamadım... Şu postu yazarken tekrar kontrol ettim, düzelmiş. Ancak 5 dakika önce fotoğraftaki gibiydi. Çözemedim.
Not: Hız testi yaparken tüm kablosuz bağlantılar kesilmiş, arka plandaki tüm programlar kapatılmıştır.
Not: Ping hız testinde değil, tüm oyunlarda olmakta.

dadaf.PNG

fafgg.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı