Çözüldü ZyXEL EX3301-T0 QoS ayarları nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba.

ZyXEL EX3301-T0 modemim var. QoS ayarları altından, evdeki diğer internet kullanıcılarına kısıtlama yapılabileceğini öğrendim.

Ancak ayarlar çok karışık geldi. İngilizce kullanım kılavuzu'nu da indirdim ancak konuya ve dile hakim değilim.

İstediğim şey; birkaç kullanıcının hızını, belli bir limitte sınırlandırmak. Diğerlerinin ise, tüm hızdan yararlanması.

Birebir bu modelin/arayüzün anlatıldığı bir video da bulamadım.

Başka model videolarına bak gibi yönlendirmelerin veya ya da birkaç kelime ile başlayıp sonra kesilecek, konuyu sonlandıramayacağınız mesajların gönderilmemesini rica ederim.

Bana konu hakkında deneyimli ve birebir, tüm işlem adımlarını yazabilecek ve konuyu beraber sonlandırabileceğimiz bir yardımsever arkadaşa ihtiyacım var.

Sürekli olarak; evde istemediğim bir internet trafiği var. Ve ayrıca benim de hızıma etki etmekte. Artık can sıkıcı boyuta ulaştığından, yardımınıza çok ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynı sorundan muzdarip olduğum için anlayabiliyorum, TP-Link'in TL-WR844n modeli kullanıyorum ve bu özellik Firmware güncellemesi ile geldi arayüzden rahatça yapabiliyorum, markaların modellerinde kullandıkları arayüzler aynıdır genellikle EX3301-T0 olarak değil de ZyXEL QoS ayarları diye aramak işe yarayabilir, bulabilirsem yardımcı olacağım.

Bahsettiğiniz şekilde açılan konularda, çözüme ulaşılamamış ya da ulaşan, yolunu yazmamış.

Bu menülerin (eke resim koydum) olduğu arayüz ile tek tek adımları anlatan ve başarılı olan bir video ben görmedim.

Yapamayıp bozanlar da var. Bir sürü menü var, ben de cesaret edemiyorum. Zaten anlaşılabilir de değil.

Modemin de en zoru bana düştü maalesef =(

Güncel: Konuya çözüm bulundu. Tarif ediyorum.

QoS'un genel sekmesinden sadece aktif etme işlemi yaptım. Diğerlerini ve diğer sekmeleri de ellemedim. En sonda istemci hız limiti alanına IP adreslerinden tanımlamalar yaptım. Hepsinin hızını 1Mbps yaptım. Bunları da aktif ettim.
(0 yapınca dikkate almıyor ve 0, lu rakamları da girdirmiyordu.)

Sonra Ağ/Ev ağı/Statik DHCP olan yere gelip tek tek o anki IP. Lerden kullanıcıları seçip, altına aynı IP ile sabitledim.

Sonra 2.4 ve 5GHz geçişlerinde, değiştiğini fark edip, hepsine her 2 ağ için sabitleme yaptım.

Birkaç kez restart yaptım. Modemi açıp kapattım. Değişmediler.

Bu şekilde; farklı bir konuda yardımcı olan arkadaşın yönlendirmeleri ve benim de denemelerimle QoS işlemini tamamladım.

Sizlere de faydası olur diye yazdım. Benim ihtiyacım olan ve konuda sorduğum, sadece bazı kullanıcıları, bazı hızlarla sabitlemekti. Bunu da anlattığım yolla sağladım. Bu yüzden konu kapanabilir.
aynı sorundan muzdarip olduğum için anlayabiliyorum, TP link'in TL-WR844N modeli kullanıyorum ve bu özellik firmware güncellemesi ile geldi arayüzden rahatça yapabiliyorum, markaların modellerinde kullandıkları arayüzler aynıdır genellikle EX3301-T0 olarak değilde zyxel qos ayarları diye aramak işe yarayabilir, bulabilirsem yardımcı olacağım

Aynı sorundan muzdarip olduğum için anlayabiliyorum, TP-Link'in TL-WR844n modeli kullanıyorum ve bu özellik Firmware güncellemesi ile geldi arayüzden rahatça yapabiliyorum, markaların modellerinde kullandıkları arayüzler aynıdır genellikle EX3301-T0 olarak değil de ZyXEL QoS ayarları diye aramak işe yarayabilir, bulabilirsem yardımcı olacağım.

Bahsettiğiniz şekilde açılan konularda, çözüme ulaşılamamış ya da ulaşan, yolunu yazmamış.

Bu menülerin (eke resim koydum) olduğu arayüz ile tek tek adımları anlatan ve başarılı olan bir video ben görmedim.

Yapamayıp bozanlar da var. Bir sürü menü var, ben de cesaret edemiyorum. Zaten anlaşılabilir de değil.

Modemin de en zoru bana düştü maalesef =(

Güncel: Konuya çözüm bulundu. Tarif ediyorum.

QoS'un genel sekmesinden sadece aktif etme işlemi yaptım. Diğerlerini ve diğer sekmeleri de ellemedim. En sonda istemci hız limiti alanına IP adreslerinden tanımlamalar yaptım. Hepsinin hızını 1Mbps yaptım. Bunları da aktif ettim.
(0 yapınca dikkate almıyor ve 0, lu rakamları da girdirmiyordu.)

Sonra Ağ/Ev ağı/Statik DHCP olan yere gelip tek tek o anki IP. Lerden kullanıcıları seçip, altına aynı IP ile sabitledim.

Sonra 2.4 ve 5GHz geçişlerinde, değiştiğini fark edip, hepsine her 2 ağ için sabitleme yaptım.

Birkaç kez restart yaptım. Modemi açıp kapattım. Değişmediler.

Bu şekilde; farklı bir konuda yardımcı olan arkadaşın yönlendirmeleri ve benim de denemelerimle QoS işlemini tamamladım.

Sizlere de faydası olur diye yazdım. Benim ihtiyacım olan ve konuda sorduğum, sadece bazı kullanıcıları, bazı hızlarla sabitlemekti. Bunu da anlattığım yolla sağladım. Bu yüzden konu kapanabilir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250124_150958_Brave.jpg
    Screenshot_20250124_150958_Brave.jpg
    36,4 KB · Görüntüleme: 202
  • Screenshot_20250124_150954_Brave.jpg
    Screenshot_20250124_150954_Brave.jpg
    42,3 KB · Görüntüleme: 183
  • Screenshot_20250124_150950_Brave.jpg
    Screenshot_20250124_150950_Brave.jpg
    37,6 KB · Görüntüleme: 164
  • Screenshot_20250124_150945_Brave.jpg
    Screenshot_20250124_150945_Brave.jpg