ZyXEL modem kurulumu nasıl yapılır?

Pydrous

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, 1500 TL'ye ZyXEL modem satın aldım. Kurulumu YouTube'dan baktım. Önceden TurkNet aboneliğim vardı ne yapmalıyım çok bir bilgim yok.
İnternetcileri mi çağırmalıyım? Ya da bunun hakkında bir video var mı?

Öncelikle merhaba, 1500 TL'ye ZyXEL modem satın aldım. Kurulumu YouTube'dan baktım. Önceden TurkNet aboneliğim vardı ne yapmalıyım çok bir bilgim yok.

Turk Net'in kendi modemi gerekmiyor mu normalde ben mi yanlış biliyorum.

Modemi aldıysanız PPPoE kısmını bulun, sonra da TurkNet'in size sağladığı kullanıcı adı ve şifresini girin.

Modemin modelini biliyor musunuz?

Turk Net'in kendi modemi gerekmiyor mu normalde ben mi yanlış biliyorum.
Hayır, kullanıcı kendi modemini temin edip bilgileri girdikten sonra internete erişim sağlayabilir.

TurkNet'in kendi modemi gerekmiyor mu normalde ben mi yanlış biliyorum.

TurkNet'in önerdiği Wi-Fi'yi satın aldım.

Modemi aldıysanız PPPoE kısmını bulun, sonra da TurkNet'in size sağladığı kullanıcı adı ve şifresini girin.

Hayır, kullanıcı kendi modemini temin edip bilgileri girdikten sonra internete erişim sağlayabilir.

Modem modeli ZyXEL VMG3625-T50b

TurkNet'i ara ve kullanıcı adı şifreni iste, modemin arayüz kullanıcı adı, admin şifresi de admin olacak, oraya girince SS at

PPPoE kısmı nerede bulacağım bir türlü bulamadım.

PPPoE kısmı nerede bulacağım bir türlü bulamadım.
Eğer modeminiz İngilizce ise Wizard butonuna tıklayın, sonra Let's Go'ya tıklayın ve tek tek pencereleri izleyin.

1690901352991.png

İlk pencereniz.

1690901388124.png

Zaman dilimini ayarlayın.

1690901425562.png

1690901411435.png

Bahsettiğim kısım burası, Next dedikten sonra Encapsulation'ı PPPoE seçip TurkNet'in size sağladığı kullanıcı adı ve şifresini girin.

Sonra Wi-Fi ayarları sizi karşılıyor, onu da halledebilirsiniz.

Bunu öğrendiğim iyi oldu sağ olun. O tipsiz modemleri kullanmaktan sıkılmıştım, ISS değişince güzel bir tane alabilecek olmak iyi.
Keenetic ve Tenda modemlerini öneririm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı