ZyXEL modemde Wi-Fi kullanılmıyor

zOdiak

Decapat
Katılım
30 Temmuz 2021
Mesajlar
73
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5-13500H
16 GB RAM
RTX 4050 LAPTOP GPU
Cinsiyet
Erkek
Telefonum ile internete neredeyse hiçbir zaman bağlanamıyorum. Ne zaman Wi-Fi açsam baglandıktan sonra ya internette hiçbir islem yapamıyorum ya da Wi-Fi simgesinin üstünde unlem olup mobil veriye geçiş yapıyor telefon. Evde kullanılan diğer telefonlar için de ayni sorun geçerli. TurkNet'ten almış olduğum ZyXEL marka modemi kullanıyorum. TurkNet ile iletişime gectigim zaman ise bana ZyXEL ile iletişime gecmem söyleniyor.
 
Modemin arayüzüne girip wifi kanalını 5ghz için 36 ya 2.4ghz için ise 13. kanala ayarlayıp deneye bilirmisin? Bende önceden Zyxell modem kullanıyordum bazen DFS kanalına geçtiğinde aynı sorunu yaşıyordum. Bende kanal seçimini manuel olarak ayarlayınca sorun çözüldü. 5ghz bandında 48. kanaldan sonra DFS kanalına girdiğinden askeri telsizler, radarlar bu DFS yi kullandığından modem bu frekans üzerindeyse direkt etkilenip yayını kesiyor. Sende de muhtemel böyle bir sıkıntı olmuştur.
 
Sanırsam bu ikisini yapmamı istediniz yaptım 1 2 saatlik bir kullanımın ardından dönüş yapacağım.

Yaklasik 2.5 saat sonunda herhangi bir sorun yasamadim yani sorunum şu an çözülmüş gibi duruyor unutmazsam yeniden bir dönüş yaparim birkaç gun sonunda. Teşekkür ederim.

Yaklasik 2.5 saat sonunda herhangi bir sorun yasamadim yani sorunum şu an çözülmüş gibi duruyor unutmazsam yeniden bir dönüş yaparim birkaç gun sonunda. Teşekkür ederim.

Şuanda 2.5 saatlik kullanım sonrasi yazıyorum sorun çözülmüş gibi herhangi sorun yasamadim bi kac gun sonra unutmazsam tekrar yazarım
 

Dosya Ekleri

  • wifi 2.4 ayar.png
    wifi 2.4 ayar.png
    13,8 KB · Görüntüleme: 18
  • wifi 5.0 ayar.png
    wifi 5.0 ayar.png
    15,1 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı