ZyXEL T20B yüksek ping oluyor

AllyFeedon

Kilopat
Süper Moderatör
Katılım
8 Mart 2019
Mesajlar
2.339
Makaleler
4
Çözümler
9
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 3100
GIGABYTE A320M S2H
XPG Gammix D30 (2x8 16GB)
Sapphire Rx 470 Nitro O.C
Zalman ZM500-LXII
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Bugün elime yeni modem ulaştı lakin biraz hevesim kursağımda kaldı gibi bir şey oldu. Şöyle, bundan 1 hafta önce "ADSL+2 modem VDSL alt yapısında kullanılır mı?" diye konu açmıştım. Ondan sonra hayır cevabı alınca yeni modem aldım. Sorun şu ping iki saatte bir birdenbire iki bin oluyor ondan sonra geri düzeliyor. Eski modemi takıyorum onda ise doksan arası bir şey. Sizce kurarken acemiliğime mi geldi bir hata mı yaptım? Yoksa iade mi edeyim?
(Kısa not: 2 hafta sonra falan büyük bir ihtimal ile TurkNet'e geçeceğim, önceden hazırlık olsun diye VDSL modem aldım ve modemi şu an da VDSL mod da kullanıyorum).
 
Ben de ADSL kullanıcısıyım ve sizinle aynı modemi, aynı sekilde kullanıyorum. VDSL mod acık. Hızım bazen olması gerekenden cok yüksek olduğu icin yani 16 mbps almam gereken yerde 22-24 mbps arası hız aldığım icin SNR Margin'im cok düsüyor ve hat bağlantım zayıflıyor. Bundan dolayı kablolu internetimde olmasa da kablosuz bağlantımda kopma sorunlarını cok yasıyorum ancak sizdeki gibi ping sorunu vs. olmadı simdiye kadar. Aksine VDSL bağlantı yaptığımdan beri ping'im genellikle hep sabit ve ani yükselis sorunları yasamıyorum. Ben sorununuzun aldığınız modemden kaynaklandığını düsünmüyorum bu yüzden.
 
Hmm, aslında internette sorunlu ara sıra kesiliyor falan çok kararsızım.
Alt yapım ile kaynaklıymış arkadaşlar. Modem sağlam.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı