ZyXEL VMG3312-B10b Ethernet hızı nasıl düşürülür?

Dhewsob

Hectopat
Merhaba ZyXEL VMG3312-B10b modemini kullanıyorum. Modeme şu anda 2 tane bilgisayar bağlı ikisi de Ethernet kablosu üzerinden bağlı. Yapmak istediğim şey bu bağlı olan bilgisayarlardan birinin hızını kontrol edebilmek. İnternette QoS ayarlarına baktım fakat ne yaptıysam bir türlü ayarlayamadım bunu ayarlamanın bir yolu var mıdır?

Merhaba ZyXEL VMG3312-B10b modemini kullanıyorum. Modeme şu anda 2 tane bilgisayar bağlı ikisi de Ethernet kablosu üzerinden bağlı. Yapmak istediğim şey bu bağlı olan bilgisayarlardan birinin hızını kontrol edebilmek. İnternette QoS ayarlarına baktım fakat ne yaptıysam bir türlü ayarlayamadım bunu ayarlamanın bir yolu var mıdır?

Win + r gpedit.msc yaz enterla. Bilgisayar yapılandırması, yönetim şablonları, aü, QoS Packet Timer var. Orada ayarlanabilir bant genişliğini sınırla var. Etkin yap yüzdeyi gir.

Win + r gpedit.msc yaz enterla. Bilgisayar yapılandırması, yönetim şablonları, aü, QoS Packet Timer var. Orada ayarlanabilir bant genişliğini sınırla var. Etkin yap yüzdeyi gir.
Aü değil Ağ pardon hocam.

Aü değil Ağ pardon hocam.
1744753106836.png

Win + r gpedit.msc yaz enterla. Bilgisayar yapılandırması, yönetim şablonları, aü, QoS packet timer var. Orada ayarlanabilir bant genişliğini sınırla var. Etkin yap yüzdeyi gir.

Aü değil ağ pardon hocam.

Eki Görüntüle 2470918

Hocam deneme amaçlı kendi bilgisayarımda yüzde kısmını 1'e çektim hızda herhangi bir değişim olmadı. Hızı kontrol etmek için Speedtest'i kullanıyorum.

Hocam deneme amaçlı kendi bilgisayarımda yüzde kısmını 1'e çektim hızda herhangi bir değişim olmadı. Hızı kontrol etmek için Speedtest'i kullanıyorum.
Yeniden başlatın.

Olmadıysa 192.168.1.1 üzerinden yapacağız. Zor ama bu.

Yeniden başlatın.

Olmadıysa 192.168.1.1 üzerinden yapacağız. Zor ama bu.

Hocam yarısına düştü diyebilirim 1'e çektiğimde ama bu yüzde olayı neye göre işliyor çok anlamış değilim bana gelen internetin yüzde 1'ine düşmediğine eminim çünkü yarısına düştü. Yüzde iki yazdığımda da ikisinin arası oldu. Eğer sizin için sorun olmayacaksa modem üzerinden kontrol etmek daha sağlıklı sanırım.

Hocam yarısına düştü diyebilirim 1'e çektiğimde ama bu yüzde olayı neye göre işliyor çok anlamış değilim bana gelen internetin yüzde 1'ine düşmediğine eminim çünkü yarısına düştü. Yüzde iki yazdığımda da ikisinin arası oldu. Eğer sizin için sorun olmayacaksa modem üzerinden kontrol etmek daha sağlıklı sanırım.
O zaman öyle yapalım. Bildiğimiz 192'ye gidin ve girin hocam. Sınırlamak istediğiniz laptopun IPv4'ünü alın. İpconfig yazın IPv4 yazandır. Bu IPv4'ü sabitlememiz lazım değişiyor her zaman. LAN ayarlarına gir modeminin, Static yazan bir şey varsa tıkla. Client list, LAN status bul. 2'Sinden biri vardır. Listeden kısıtlayacağın cihazın mac'ini bul. 9X:AB:CD:DE:F0:12 gibi olur mac. Salladım bu arada. Orada Bind IP, Static IP, Reserve falan varsa işaretle onları. İşin temeline geldik, sonra network settings'Den qos'e gel. Class Setup oluştur, class name'i slow pc falan salla. IP adresine statik ıp'yi yaz. destination boş protocol any port boş priority low selectle. Sanki nasa'ya sızıyoruz. AYRICA O 1 VERDİĞİMİZ KISMA 0,1 0,3 FALAN VERMEYİ DENE BASİTE KAÇALIM.

O zaman öyle yapalım. Bildiğimiz 192'ye gidin ve girin hocam. Sınırlamak istediğiniz laptopun IPv4'ünü alın. Ipconfig yazın IPv4 yazandır. Bu IPv4'ü sabitlememiz lazım değişiyor her zaman. Lan ayarlarına gir modeminin, static yazan bir şey varsa tıkla. Client list, lan status bul. 2'sinden biri vardır. Listeden kısıtlayacağın cihazın Mac'ini bul. 9X:AB:CD:DE:F0:12 gibi olur Mac. Salladım bu arada. Orada bind IP, static IP, reserve falan varsa işaretle onları. İşin temeline geldik, sonra network Settings'den QoS'e gel. Class setup oluştur, class Name'i Slow PC falan salla. IP adresine statik IP'yi yaz. Destination boş protocol any port boş priority Low selectle. Sanki NASA'ya sızıyoruz. Ayrıca o 1 verdiğimiz kısma 0,1 0, 3 falan vermeyi dene basite kaçalım.

Hocam statik IP işini hallettim de QoS kısmında biraz daha yardıma ihtiyacım var sanırım aşağıda ekran görüntülerini paylaştım normalde ben adım 2'deki ara yüzden kısmından lan 4'ü seçip adım 5ten de priq7'yi seçip kuyruk kurulumundan priq7'nin hızını ayarlamaya çalıştım fakat bir farklılık olmamıştı dediğiniz ayarlar için nereleri değiştirmem gerekiyor ekran görüntülerinden?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-16 012639.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-16 012639.png
    34,4 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran görüntüsü 2025-04-16 012651.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-16 012651.png
    39,4 KB · Görüntüleme: 22
  • Ekran görüntüsü 2025-04-16 012659.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-16 012659.png
    45,5 KB · Görüntüleme: 25
Hocam statik IP işini hallettim de QoS kısmında biraz daha yardıma ihtiyacım var sanırım aşağıda ekran görüntülerini paylaştım normalde ben adım 2'deki ara yüzden kısmından lan 4'ü seçip adım 5ten de priq7'yi seçip kuyruk kurulumundan priq7'nin hızını ayarlamaya çalıştım fakat bir farklılık olmamıştı dediğiniz ayarlar için nereleri değiştirmem gerekiyor ekran görüntülerinden?
Sandığımdan daha karışıkmış. Ben burada tıkanırım hocam. @Einstein hocam benden daha bilgili.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı