ZyXEL VMG3312-B10B Hız Sınırlama

XenastraphobiaC

Hectopat
Daha fazla  
ZyXEL VMG3312-B10B model modemim var. İnternet hızımın %70-80 hızının bende olmasını diğer ağlara hem lan hem wireless'e sınır koymak istiyorum. 1mbps veya 2mbps gibi önceliği. Yardımcı olursanız sevinirim.

QOSta kendi kullandığım bilgisayarda kısıtlamaya giriyor diye biliyorum yani yapılan kısıtlama herkes için geçerli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgi
Qos ile sadece upload yönünde hız sınırlaması yapabilirsin kardesim. Oda burda anlatılmış bir bak istersen : ftp://ftp.zyxel.com.tr/Teknik_Dokumanlar/ADSL_Modem/4.%20Aray%FCz%20(%20Linux%20)/P-66xHNU%20F1%20QoS%20Yonetimi%20.pdf

Bilgisayarınızda Adobe Reader kurulu değilse attığınız PDF dosyasını tercüme edeyim:
P-661HNU F1 ve P-660HNU F1 QoS Yönetimi

Ürünümüzde QoS nasıl çalışır ?
  • Ürünlerimiz mekanizma gereği paket iletim istikametini dikkate alır ve Tampon Yönetim(Buffer Management) algoritması olarak Drop Tail algoritmasını kullanır. Bu bakımdan yapılacak tanımlardan önce trafiğin yönünü belirlemekte fayda vardır. Doküman içerisinde WAN-to-LAN yönü internetten modemin lokaline doğru akan trafiği gösterir. İndirme(Download) yönü de diyebiliriz. LAN-to-WAN yönü ise lokalden internete doğru akan trafiği gösterir ki yükleme(upload) yönü olarak da adlandırabiliriz.
QoS ile neler yapılabilir ?
  • Download(İndirme) ve Upload(Yükleme) yönündeki trafik üzerinde bant genişliği sınırlaması, DSCP işaretleme ve 802.1p işaretleme yapılabilir.
Not : DSCP tıkanıklık durumunda paketlerin düşürülme önceliğini belirlerken, 802.1p paketlerin iletim önceliğini belirlemektedir. Her iki protokol ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için protokollerin kendi resmi dokümanlarını incelemenizi öneririz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı