Oyuncu bilgisayarı olan neden PS5 alır?

Peki böyle nasıl
Laptop oraya ben koydum görünsün diye.
Evde yalnız yaşıyorum dilediğimi açıyorum oynuyorum
2667AD5E-59FE-434B-B78D-E0883268BFF5.jpeg
.
 
En basit ve mantıklı cevap, konsola özel oyunlardır. Ya kronolojik olarak farklılık olabilir, önce konsolu almış sonradan PC toplamıştır (bakınız ben :D).
 
Merhaba. Canavar gibi oyuncu bilgisayarı toplayanların, bir de üstüne PlayStation 5 almasına anlam veremiyorum. En iyi grafikleri oyuncu bilgisayarından elde etmek mümkün ve en iyi akıcılık her daim bilgisayarda elde edilir. Konsollarda ise kısıtlı FPS ve kısıtlanmış grafik kalitesi söz konusudur. Evinde 20.000 - 30.000 TL yeni sistem toplamış birinin, yanında PlayStation 5 almasının sebebi sizce ne olabilir?
Gayet iyi bir sisteme sahibim. PS5 çıkmadan önce yaklaşık 4 senedir PS4 kullanıyordum. Bu yaz PS5'e geçiş yapacağım. Daha önceleri de PS2 ve Xbox 360 gibi konsolları deneyim ettim. Konsol almamın en büyük sebebi exclusive yapımlar. Şu sıralar PS4'üm üzerinden Persona 5 Royal oynuyorum mesela. PS4 exclusive bir yapım ve PC'de oynadığım çoğu RPG'den daha iyi. Bundan önceki süreçte sekizinci jenerasyonda Bloodborne oynadım, Spider-Man oynadım, God of War oynadım, Uncharted'ın tüm yapımlarını deneyim ettim, Detroit Become Human ve Horizon Zero Dawn oynadım(o sıralar PC'ye çıkmamışlardı) ve daha bir çok, neredeyse 2020 öncesi çıkmış tüm PS4 exclusiveleri oynadım. Bu oyunların bazıları bilgisayarda dengi kalitede yapımlar olmayan oyunlar. PC'mde de tonlarca yeni ve eski oyun var. Microsoft tarafındaki exclusive yapımları da onunla oynuyorum hatta. Konsol kullanmamın en önemli sebebi exclusive yapımlar. İkinci olarak da hiç bilgisayarı vs taşımadan, Steam Link ile uğraşmadan(ki bunu da kullanıyorum), salonuma geçip koltuğa uzanıp oyun oynamanın da zevki gayet güzel. Bu yüzden iyi bir sistemi olan insanlar da üstüne konsol almayı tercih edebiliyorlar. Özellikle rekabetçi oyunların çok yaygınlaşmaya başladığı şu günlerde PC tarafına TLOU2, GOW, Persona 5 gibi gerçekten üst seviye kaliteli single player yapımların çok az geldiğini düşündüğümüzde bu normal. Bu sene Game Awards'ta GOTY'de bir tane PC oyunu vardı kalanlar konsol exclusive'di mesela.
 
Parası boldur. Harcayacak yer bulamıyordur. Bilgisayarda bazı oyunlar sarmıyordur, konsol alıyordur keyfine bakıyordur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı