Direksiyon sınavı hazırlığı

oyuncu_38

Hectopat
Katılım
9 Aralık 2014
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu araba sürmek beni gerdi yok stop edecek yok oraya buraya çarpmayım. Kurallara uy önümdekiler uymuyor ben uyacağım. Vay efendim cins hocayla uyumlu geçin. Sınav da zorlaşmış ufak bir hatada eliyorlarmış. Fazla çalışma imkanı da yok 12 ders onun da birazını hocalar kırpıyor. Zaten arabaya da zor sığıyorum ışıkları görene kadar boynumuz uzadı sıkıldım bu araba sürmek ne sıkıcı bir şeymiş. Adam park öğretiyor oraya demir kafesler koymuş mantığını öğretmiyor da oradaki yerlere göre yapıyoruz daha hiç iki araba arasına park etmedik bu ne biçim düzen bu ne manyak yaşam tarzı. Vites kaçta unutmalar 1 yerine 3'e geçirmeler. Bunlar normal mi yoksa ben mi çok saçmaladım? 7- ders oldu 5-6 ders kaldı. Ufak tüyolarınız var mı? Her kalkışta titreteceksek nasıl öğreneceğiz biz bunu sürmeyi? Sınava girenler hocalar basit hatalarda anında bıraktı mı? Teşekkürler. Not: sürüyorum ama bildiğin acemiyim işte gerilerek ders başına 1 stopla ortalama. Sinyal unutmalar vites karıştırmalar v.s cabası ben dikkatsiz bir adamım acaba bundan mı kaynaklanıyor yoksa normal mi? Teşekürler
 
Merhaba.. Ben geçen pazar direksiyon sınavına girdim. Skoda fabia ile kullandım, aslında bu benim 2. direksiyon sınavım ilk girdiğimde geç kalmıştım ucu ucuna yetişmiştim. Hazin son olarak direk bıraktılar gözünün yaşına bakmıyorlar sonuçta müfettişler para alıyor bundan. Sınav saatine yarım saat erken gitmelisin bazen diğer kişilerin sınavları erken bitebiliyor, Benim girdiğimde günde önümde 4 kişi vardı ve 2 kişi rampada aracı istop ettirdi ve kaldılar diğerleri geçdi. Sana tavsiyem aracın sesine kulak vermelisin aracı bağırttırma yani devir saatine uygun vites değiştirmelisin, Sinyaller çok önemli ben sabah 10'da sınava girdim ve sis vardı 4'luleri açıp gidenler için sinyallere önem vermediler ben kapattım tabi :) Rampaya ve parka çok önem veriyorlar bunlar önemli tabi. Sonrası sürdüğün yolda hız kurallarına ve sinyalleri unutmazsan geçersin panik yapma, sakin ol, acele etme ehliyetini alıp gezmene bak ;)
 
Daha sis lambasını yak deseler yakamayız zaten keşke her şey teori sınavı gibi olsaydı:D Rampada takılmıyorum normal akan trafikte sıkıntı oluyor dur kalk falan. Yıl olmuş 2015 otomatik vites neden yaygın değil anlamış değilim. Bence otomatik vites kullanmak lazım manuelden hoşlaşmadım:) Zaten %35 40 ilk turda geçemiyormuş. Cins cins müfettişler varmış tek elle kullanını eleyen falan. Bu sistem güzel ama 12 saatle olmaz. Simulasyon koyun+ 20 25 saatte trafikte ders koyun o zaman tamam 12 saat süper şoför beklemek salakça. 12x50 600 saat yapıyor 10 saat. Onunda birazını kurs çalıyor 8- 9 saat. Hayırlı olsun abininki Emre ve Amdsempron 3200 güle güle kullan. Fikirleriniz için teşekkürler.
 
Valla sınav komisyonu biraz şans işi. Bende 1 sene önce aldım ilk başlarda dediklerinin hepsini bende yaşadım. Hatta ehliyeti aldım 3 ay gecti ara ara oluyodu böyle şeyler. Acemiliği atana kadar. Sınavda heycan yapma sakin ol sana öğretilen pratik bilgiler uygula. Zaten seninde dediğin gibi eğitim çok sacma. Çok kısa zamanda büyük işler yapmamızı istiyorlar. ama eğitim süresi yeterli değil asla. Trafiğe çıkmak zannedildiği gibi kolay değil milyon çeşit olay yaşaya bilirsin. Dikkatli ol kendine güven arabana güven korkma bişi olmaz. Diğer şöförleri çok takma unutma ki onlarda kuralları biliyor eğer hata yaparlarsa hayatlarıyla öderler sende öle. Eğer ehliyeti tek seferde alırsan bi anda özgüven pataması yaşama önce ara sokaklarda ve kısa mesafe yollarda ilk heycanını at sonra trafiğe çık. Sana tavsiyem yeni ehliyet almış acemi birinden sana araba sürdürmesini iste en iyi o anlar halinden. Sinyaller , vites onlar senin dikkatine kalmış. Araba sürerken yapman gerekenleri sürekli kafanda tekrarlar. Sormak istediğin bişi olursa sor veya mesaj at yardımcı olurum
 
Arabayı hiç bilmeyen insana 5 saatlik dersle ancak boş yolda gitmeyi öğretirsiniz :)
Ben arabayı kendi kendime öğrendim.

İnsanlara arabanın yapısını anlatmadan arabayı öğretemezsiniz ki, debriyajdan ayağını çektiğinde içeride nelerin olup bittiğini biliyor olması gerekir.

Trafik tecrübesi ile boş yolda sürmek arasında inanılmaz fark var.
 
Sınavdan kaldım arkadaşlar. Bu saçma ülkede geçsem şaşardım. Hem akıl verip şaşırtıyorlar ondan sonra arabadan indiriyorlar. Bir de utanmadan iyi sürüyorsun diyorlar. Son gün çizgi de çizmişler park yerine ama biz hiç çizgiyle çalışmadık. Oraya da bir sürü müfettişler sanırsın dünyanın en özel sınavı. Oranın önünde müdahale ederek şaşırtıp stop ettirdiler. Ben 10.30'da sınava girdim sabahtan beri sadece 1 kişi geçmiş. Bu ne saçma düzen keşke eskiden bedavadan ehliyet verilirken alsaymışım. Şimdi üste para verip yeniden stres yaşayacağım. Aynen usta öğretici bir şey öğretmiyor hele de erkekse hatta seni strese sokuyor şaşırtıyor. Kadınlar daha iyi öğretiyormuş edindiğim bilgi ve deneyimlere göre bilginize. İmkan olsa kendi kendime öğreneceğim de şu an öyle bir imkan yok. Bir de telafi hakkını da ta 1 ay sonraya falan atıyorlar. Kasımda başvurduk hala ehliyet alacağız ne özürlü sistem 24-25 ocakta olacaktı sınav neymiş AÖF varmış iptal ettiler. Geri kalmış ülkemden manzaralar işte. 12 saatte usta şoför olmamızı isteyen kazanımları koyan zavallı mebi bir öğretmen olarak kınıyorum böyle komik bir ölçme değerlendirme sistemi ve sınav olmaz. Diğer konuda her yerde böyle sıkı kurallar yok bazı illerde 1 stop hakkıyla başlıyorsunuz çok müsamahalılar. Bazı şehirlerde ise 1 stopta anında arabadan atıyorlar. Her şeyde atıyorlar. Bıktım bu ülkenin ezik sistemiyle cebelleşmekten. Bir şey yapıyorsanız adam gibi yapın. Yıllarca herkese verdiler afrika gibi bir sistemle. Şimdi üniversite mezunu akıllı fikirli gençler bile alamıyor yaşlılar veya diğerleri nasıl alacak be şapşallar?
 
Kişi park edemiyorsa, yokuşta kalkamıyorsa, kullanırken hatalar yapıyorsa almasın ehliyet arkadaş. Yıllarca herkese verdikleri ehliyetlerin sonucunu görüyoruz. 3 yıldır trafikteyim(Ehliyetimi almadan bir kere bile trafiğe çıkmadım) herkese verdikleri ehliyetler yüzünden neler yaşadım ne kazalar gördüm. Çok şükür kaza yapmadım hiç ama kaç arkadaşım yaralandı... Bu sistemi sonuna kadar destekliyorum. Araba sürmek üniversite mezunu olmakla alakalı değil. Süremeyene ehliyet vermesinler, yollar trafik canavarları ile dolmasın.

Not: Sırf komisyon çocuğa gıcık olduğu için kalan arkadaşlarım da var, o gibi insanlar bu söylediklerimin dışındadır.
 
Biz sinav yetersiz diyoruz, siz gecemedik diye sikayet ediyorsunuz. Bence ileri surus teknikleri egitimine kadar her turlu egitim verilmeden kimseye ehliyet verilmesin. Her gun ortalama 70 km arac suruyorum Istanbul trafiginde, her gun yetersiz suruculer yuzunden binbir cesit tehlike atlatiyoruz.
Direksiyon ve tum yazili(test) sinavlardan 100 alarak gectim ehliyet sinavini, gercekten inanilmaz basitti.
 
Arkadaşlar olayı geniş değerlendirin. Ben başka şeylerden bahsediyorum siz başka şeylerden.12 saatle kimse iyi şoför olamaz pratiğimiz yok, simulasyon yok bir şey yok. Üstelik ileri yaşlarda biri 12 saat değil 15,20 saatte bile sınavdan beklenen yeterliliğe sahip bir şoför olamaz. Araba süremeyecek kadar gerizekalı değiliz çok şükür ondan bahsetmiyoruz. Ben arabaya sığmama rağmen (boyum çok uzun araba minicik) sol bacağımda kas ağrısı varis ağrısı sıkıntılarıma rağmen çok rahat sürüyorum sadece park etmek zor onda da bizim suçumuz yok park etme yeri sorunlu ve hocalar eğitim vermekten aciz. Benim dediğim sorunlar şunlar.
1. Eğitim yetersiz. Çünkü beklenti çok yüksek heyecanlanmanı bile yasaklayan saçmasapan kazanımlar var. Resmen komedi heyecanlanmak son derece doğaldır. 12 saatte yaşlı bir insan hele değil kalfa usta çırak bile olamaz.
2.PArk yerlerinde, parkurda ve sınavda kalma ölçütlerinde bir tutarlılık yok. Bazı kurslar 15dakikalık dersler bazı kurslar çalışılan arabadan başka arabayla sınava sokmaya varıncaya kadar bir dolu saçmalığa varan uygulamalar da cabası.
3.Bir öğretmen olarak söyleyim böyle sınav olmaz sınavdan 100 alman gerekiyor zaten eften püften hatacıklar hariç hata hakkın yok. Bu sınavda iki tur attırmak gerekir. Tek bir uygulama sınavıyla basit bir hatanın neden kaynaklandığını anlayamazsın. Heyecan mı? Araç içindeki çakma usta öğreticilerin müdahalesi mi? Yoksa aniden önüne hayvan gibi kıran araba mı suçlu?
4. Gerçekten iyi hocalar olsun süper ders versin müfettiş gelsin o eğitimi denetlesin ondan sonra beni bıraksın gık demem. Hiçbiri yok. Araç içindeki sınav hocalarının uygulamaları ve becerileri yetersiz. Adamlar halk eğitimin verdiği dandik bir kursla usta öğretici oluyorlar. Çoğu başka başka öğretmenler. Sana müdahale ediyorlar normal kurallara uyarken. Neymiş ayağımı dinlendirecekmişim yorulmayımmış sanane be adam umrunda sanki. Sırf kafa karıştırayım. Telaşa sokayım derdi. Kalıyosun iyi sürüyosun hocan çok karıştı diyor. Hem kendileri karışıyor hem benim hoca iyi sürerken böyleyse kötü sürerken nasıl acaba durumlar.
5. Yazılı sınav çok kolay. Elini kolunu sallayarak geçersin.

Kısaca eğitim yetersiz. Tutarlılık yok. Sistem tutarsız ve yanlış. Denetleme yetersiz. Ama sınav günü de sanki uçak pilotu alacaklar gibi triplere giriyorlar hadi canım sizde. Böyle eğitim ve ölçme değerlendirme kesinlikle olmaz bir öğretmen olarak sonuna kadar bu sistemin yetersiz ve dengesiz olduğundan eminim. Sayemizde o acemi hocalar ve kurslar zengin olacak. Çünkü bu sistem başarılı olsaydı sınavlarda başarı oranı %63 olmazdı. Sistemin kesinlikle bir yerleri yanlış. Eski sistemde %95ti o da yanlıştı bu da yanlış. Kalsam da aynı fikirdeydim. Ayrıca kardeşim başka şehirde 2 stopla geçti. E şimdi bu beyin fakiri sistemin neyini savunuyorsunuz açıklar mısınız?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı