AMD Neden Az Tercih Ediliyor?

Bak ekran kartı konusunda çok güç çekiyorlar ama giriş ve orta seviye için amd tercih edilebilir. Misal 730 alacağına git r7 250 al. 740 alacağına r7 260x al. 750 ti alacağına r9 270 al. 760 alacağına 280 al. Bunlar tamam ama üstünde insan bir düşünüyor.
 
Arkadaşlar, bakıyorum da AMD'yi hepten öldürmüşsünüz. FX 8320'yi GTX Titan ile kullanmış adamım, fiyatına göre oldukça da memnundum. O nedenle, kesinlikle 8320 ve bir çok AMD ürünleri fiyatını fazlasıyla hak etiği düşüncesindeyim.
Her ne kadar fazla güç çekiyor olsa da R9 290 X2 ilk çıktığında Nvidia'yı yerle bir etti. Vs. vs.

Ayrıca böyle yaparak, yani intel'i, nvidia'yı göklere çıkararak zaten çok pahalı olan intel, nvidia fiyatlarının 2 katına çıkmasını mı istiyorsunuz?
 
Başka bir sitede açıklamış arkadaş,
Konu basit. 4590 4460 bile 8350 den iyi performans veriyor oyunlarda. Programlarda AMD'iyi deniyor .Doğru ama 8350 8 çekirdeğiyle zaten i5'e teoride rakip değil 8350'nin denkleri i7. Biraz karısık olacak ama 4590 oyunda iyi, FX-8350 renderde demenin bi mantıgı yok çunku rakibi değil. 8350'yi niye alıyolar hem oyun hem render için ama az para vermek için. Hem oyun hem render amaçlı ve para problem olmasa 4790k alınır. Olayı karıstıran AMD'nin ucuz olması.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Amd biraz daha ucuzdur ama bence İntel veya bir Nvidia kadar kaliteli değil. Ben intel kullanıcısıyım ve bilgisayarı son damlasına kadar zorladım. (Aynı anda Skype, Minecraft, Bandicam, Video renderlama) Ve işlemci çok %20 kullanımın üstüne çıkmaya gerek duymuyor.
 
Samsung'un Amd'yi alması en çok bizim işimize gelir. Samsung her alanda olduğu gibi oem konusunda da iyi işler çıkartır gibime geliyor. Piyasada rekabet ne kadar çok olursa fiyatlar ve performans düzeyi o kadar iyi hale gelir. Şuan Amd rekabette çok geride kaldı.(n)
 
Eskiden AMD işlemcilerde aşırı ısınmadan yanma durumu filan meydana gelirdi o yüzden, eskiden ağzı yananlar tercih etmekde zorlanıyorlar. Ama AMD son yıllarda kendini geliştirdi ve artık aşırı ısınmadan yanma durumu filan yok.
 
Ekran kartında AMD Dx12 ile çok güçlendi. Fakat işlemciler çok eskidi. Isınma, yüksek güç tüketimi de cabası.
Ayrıca AMD Dx12 ile daha iyi performans verdiği için belki de önümüzdeki süreçlerde; özellikle de r9 3xx serisi ile beraber AMD tahta oturur diye düşünüyorum. Fakat işlemcilerde daha çok çalışmaları gerek. AMD bu aralar işlemci yerine APU'lara önem verdi. Yeni bir FX serisi benzeri ürünler çıkarır ve ucuza satarsa tekrardan F/P tahtına oturur. Hatta İntel'i geçen işlemciler üretirse fiyatı düşük olduğu için AMD tercih edilir.
 
Herkes Samsung Amd'yi alırsa çok iyi olacak benzeri cümleler söylüyor. Samsung AMD'yi aldığında PC işlemcileri yerine mobil işlemci pazarına kayarsa ne yapacaksınız/yapacağız. ???
 
Tahminimce Samsung markası AMD'yi satın alsa bile halen İntel ile piyasa çatışması devam edecek. Çünkü AMD yine de yeni nesil CPU'lar koyacaktır. Özellikle R9 300 serisi geldikten sonra tutulursa bu sefer AMD daha çok işlemciyi piyasaya sürüp piyasa çatışmasını sağlayacaktır. Bu da elbet bilgisayar kurtlarının yararına olur.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı