Sony Xperia Z2 Root Atınca Garanti İptal Olur mu?

dixneuf

Hectopat
Katılım
19 Nisan 2015
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba. Ben bir Sony Xperia z2 kullanıcısıyım. Telefonumu rootlamak istiyorum fakat rootla ilgili kafamda soru işaretleri var. Bunlar şöyle; root atarsam telefon garantiden çıkar mı? Root atmak sakıncalı mıdır? Root atma yolu android sürümlerine göre farklı mıdır? Örneğin linkini vereceğim videoda rootlanan telefonun android sürümü 4.4.2 fakat benim telefonumun android sürümü 5.0.2. Bu yol doğru mu? Ya da daha ayrıntılı bir video var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Cevap verirken bu konulardan anlamadığım için burda oldğuğumu unutmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar arkadaşım @dixneuf evet telefon root etmek garanti dışı bırakıyor ve Android sürümüne bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.
Ben de gereksiz çalışan ve sürekli RAM sömüren sabit uygulamalardan şikayetçiyim ve root etmek istiyorum, çok da araştırma yaptım ama işe girişecek kadar güvenemedim kendime. Neticede riskli bir işlem. Sana nacizane tavsiyem garantin devam ederken root yapmaman.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Supersu varsa garantiden çıkmıyor. Root kaldırma seçeneği var bir de. Bilmeden konulara atlamayin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer one click root ise yani android uzerinden atılan türdense telefon güncellendikçe açıklar kapanacağı için çalışmaz, fakat bilgisayaraya bağlayarak yapıyorsanız zaten en güncel SuperSU binary yükleyeceği için bir sıkıntı olmaz.
 
Garanti bozulmuyor. Stock flashlayınca gidiyor zaten. Bootloader kilidi açmakla karıştırmayın şunu artık.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı