1 yıl kullanılmamış bisiklete bakım gerekli midir?

Alixf

Hectopat
Katılım
5 Kasım 2018
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1 yıl önce aldığım bisikleti koronadan dolayı en fazla 10 kere kullanmışımdır. 1 yıldır yatıyor yani bisikletçiye gittim normal bakım 75 detaylı bakım 175 diyor sizce bu kadar para vermeye gerek var mı? Ya da hangi bakımı yaptırmam lazım? Şu an kullanmaya başladım bu arada neredeyse her gün sürüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Pas vs. varsa işin rengi değişir, fakat eğer normalse zincir yağlayıp fren pedlerini kontrol edin. Eğer sıkıntı yoksa yollar sana sen yollara aşıksın haha.
 
Hocam araba ekspertizleri zaten 250-300 lira alıyor yerine göre. Bisiklet bu yahu. Zincirini kontrol edin, atmışsa düzeltin ve yağlayın. Frenlerin sıkılığını kontrol edin. Gidonu vs gevşemiş mi ona bakın. Bu kadar.
 
Üst seviye bir bisiklet ise zincir temizlenir ardından gerekli yağ ile yağlanır. Arka aktarıcı hassas ayarları kontrol edilir. Fren sistemindeki aksamlar pabuç veya balata değiştirilir. Jant akortları kontrol edilir. Lastik basınçları önerilen değerlerde basılır sele ayarı sürücüye uygun biçimde düzeltilir..
 
Bisikletinin modeli ne? Aşırı yüksek bir seviye yol, yarış, dağ bisikleti vb. değilse hiç gerek yok. Onun yerine internetten nasıl bakım yapacağını araştırıp kendin öğrenip yapabilirsin. 170 lira aşırı fazla, bisikletçin Decathlon'la neredeyse aynı fiyatı alıyormuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı