PC Kapanma Sorunu

Mert045

Hectopat
Katılım
7 Nisan 2015
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi PC de internette gezinirken veya video izlerken hiçbir sorun yok kapanmıyor, hatta 1 2 gün açık kalsın yine birşey olmuyor. Ancak herhangi bir oyuna girdiğimde belli olmayan zamanda birden PC kapanıyor ve açma kapatma tuşundan kapatamıyorum arkadan power kablosunu çekmek zorunda kalıyorum, başka türlü kapanmıyor. Bu sorun bana ısınmadan dolayı oluyor gibi geldi ama anlıyan arkadaşlar bi yardımcı olabilir mi ?
 
PC'n kapanıyor ve düğmesinden kapatamıyor musun? Sanırım görüntü gidiyor ama PC kapanmıyor, bende fişi çekmek zorunda kalıyorum demek istedin. Sorunun ısınma kaynaklı olabilir. AİDA 64 ile kısa bir stres testi yap. Bak bakalım ne kadar ısınıyor sistemin.
 
Aynen böyle oluyor. kapanmıyor ama görüntü gidiyor arkadan power kablosunu çekip taktığımda PC yi birdaha başlatmak zorunda kalıyorum. Sorun ısınma kaynaklı ise nasıl bir öneri lerde bulunursunuz ?
 
Dediğiniz sorun genelde ekran kartının ısınıp kapanmasından kaynaklıdır. PSU'nun güç yetirememe durumu da söz konusu. Donanım özelliklerinizi PSU'nun 12V çıkışından kaç watt verdiği de dahil olmak üzere ayrıntılı bir şekilde yazar mısınız? PC'nizi bir tanıyalım.
 
PC nin PSU gereksinimi 350 watt ancak ben 8 senedir kullanıyorum bu PC yi bende 300 watt var ama 8 senedir hiç böyle kapanma sorunu yoktu. 1 senedir yeni başladı. Ekran kartın fanının çok tozlanmış olması ısınmaya yol açıyor ve bu yüzden kapanıyor olabilir mi ?
 
8 senelikse ve herhangi bir update yapılmamışsa sistemine çok güçlü bir sisteminin olduğunu düşünmüyorum. İlk önce kasayı bir güzel temizle. İşlemcinin termal macununu yenile. Mümkünse yeni bir PSU al.
8 senedir hiç böyle kapanma sorunu yoktu.
Adam 8 sene önce yaşıyordu, bugün öldü. Ne kadar garip değil mi? :)
 
Dediğim gibi. Sistemi bir güzel temizle. Termal macun yenilemesi yap mutlaka ama mutlaka. 8 senelikse PSU mutlaka değiştir kardeşim. Teknolojik atık olmuş artık o. Çalışsa bile tutma kasanın içerisinde. Muhtemelen sorunun çözülecektir. Hatta biraz ileri giderek yeni bir sistem almanı tavsiye ederim. 1100-1200 tl'ye çok güzel sistemler toplanabilir.
 
Zaten 4500 TL lik bir sistem topladım bunu arkadaş alıcağı için sorunu yaptırıyorum.Termal macun yenileyip kasayı temizlesem sorun düzelir mi ?

Bu arada şimdi hatırladım termal macun daha 3 hafta önce yenilendi sorun power dan veya ekran kartının ısınmasından oluyor galiba. İşlemci boyle bir sorun yaratırmı ?
 
İşlemcinin aşırı ısınması PC'nin kapanmasına yol açar. Senin sorunun ya ekran kartından ya da PSU'dan. Her ihtimale karşı işlemcinin termal macununu yenilemeni tavsiye etmiştim ama 3 hafta önce yenilediğini söylemişsin. PSU, ekran kartı için güç yettiremezse ekran kartı kendini kapatabilir. Veya ekran kartın aşırı ısındığı için kendini kapatabilir. Durum bu iki seçenekten ibaret.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı