Sapphire Dual-X R9 270X FPS Dusme Sorunu

Murat Pek

Hectopat
Katılım
23 Mayıs 2015
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhabalar,

  • FX 8320 İslemci
  • Asus M5A78L-M/USB3 Anakart
  • 12 gb(4*3)Gskılls Ram
  • Sapphire Dual-x R9 270x Ekran Kartı
  • KINGSTON SV300S37A120G SSD

İslemci sogutmam harici ve 3 adet fanı olan Thermaltake kasayam mevcut.

Sorunuma gelecek olursak.
CsGo veya WoW gibi oyunlar oynarken anlık FPS dususleri yasıyorum. Ama bahsetmıs oldugum dususler CSGO'da 250-150 arasından seyreden FPS'nın bir anda 60-40 arasına dusmesı gıbı.
İnternetde dolasıp forumları ve yazıları okuyup sorunun nereden kaynaklanabılcegını bulmaya calısdım.

Msı Afterburner yukleyerek oyun ıcınde FPS'nin dusdugu anlardakı ekrankartı ısı, gpu degerlerı, cpu degerlerını kontrol ettım ve aynı ızlemeyı GPU-zadlı proglamlada yaptım.

Gozlemledıgım kadarı ıle herhangı bır ısı sorunum forumlarda okudugum kadarı ıle yok. Bir tek yuk altındayken anakartın ısısnı kontrol etmedım kı bu aksam onunda kontrol edecegım ama farkettıgım su tam o FPS'nin dusdugu anlarda 1000 mhz olan GPU hızı bır anda 350-450 MHz'lere dusuyor ve bır kac sanıyelık FPS dususu meydane gelıyor. GPU-Z programı ıle ılgılı ekran goruntusu asagıda gordugunuz gıbıdır. GPU Clock ve VDDC degerlerı aynı anda dusuyor ve fps kaybı o anda meydana gelıyor.

Sorunun nerden veya nasıl kaynaklandıgını ve nasıl cozebılecgım konusunda yardımcı olan veya olmaya calısan arkadaslara sımdıden tesekkur ederım.

GPU.gif
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Forum forum dolaşmanıza gerek yok. Size hiçbir forumda Sapphire kartların sorunlarından bahsetmezler. Doğru yerdesiniz. Sorun ekran kartınız. Sapphire, ucuz etin yahnisidir. Başka bir ekran kartı takın ve en ufak bir sorun bile yaşamayacaksınız. Sosyal'de yüzlerce Sapphire ile sorun yaşayan kullanıcımız oldu. Ben her yerde bu markayı tavsiye etmediğimi söylüyorum.
 
Driverleri güncelleyin.
İşletim sisteminizi Windows 8.1.3 e güncelleyin.
Sorununuz çözülmezse tekrar konu açabilirsiniz. Sanırım Sapphire kullanıp tek sorun yaşamayan benim :)
 
Bende de son 1 - 2 haftadır sürücü yanıt vermeyi kesti hatası var son günlerde azaldı ama halen devam ediyor. Sürücüler güncel. Sanırsam 15.4 beta sürücüsünü kurduktan sonra oldu ve internette de benim gibi sorun yaşayanlar gördüm.
 
Kartı garanti kapsamında yetkili servise gönderdim.Yaklaşık 25 gün gibi bir sürede kartın arızalı olduğu ve değişim olarak geri gönderileceği bildirildi ve bir gün sonrada kart elime ulaştı.Aynı sorunu yaşayan arkadaşların garanti süreleri dolmadıysa kartı geri göndermelerini tavsiye ederim.
 
Hemen göndermeseydin keşke. Zannediyorum ki kullandığın işletim sistemi Windows 7. İlk önce Windows 8.1.3'e geçirmeni tasiye ederim. Sürücülerini ve Bios'unu update et. Bence bu şekilde sorunun çözülebilirdi. Ayrıca AMD FX işlemcilerde LoL ve Dota 2 tarzı oyunlarda arada sırada FPS düşüşleri yaşanmasını artık normal karşılıyorum. Bende bir ara bu sorundan müzdariptim ve forumlarda LoL ve Dota 2 gibi oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşadığını belirten oyuncular genelde FX işlemci kullanan oyunculardır.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı