Atom İşlemci İçin Linux Sürüm Seçimi

cembilgili

Kilopat
Katılım
3 Nisan 2014
Mesajlar
76
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2 çekirdekli, 2 GB RAM'li bir notebook var. Windows xp normal şeklinde kullanılabiliyor ama ben Windows xp istemiyorum. Linux hangi sürümünü kullanmalıyım? Mint başka bir PC'de kısa bir süre kullandım, fena degildi.

Sizce hangi linux kullanmalıyım? Hızlı olması önemli. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de Lubuntu kesinlikle. Hızlı ve Stabil. Ayrıca Ubuntu kökenli olması da bir avantaj.
 
Bence de Lubuntu kesinlikle. Hızlı ve Stabil. Ayrıca Ubuntu kökenli olması da bir avantaj.
Açıkçası lxde'yi çirkin bir görünümü olduğu için ben de dahil pek çok insan tercih etmiyor. XFCE daha sıcak geliyor bu tür durumlarda. XFCE daha kişiselleştirilebilir diğer masaüstlerine göre. Openbox ve Lxde biraz uğraştırıyor malesef :/
 
İmzamdaki pc ' de bile LXDE masaüstünü severek kullanıyorum. Çok güzel bir masaüstü. Hızlı stabil. Çirkin bir yanını görmedim. Birçok insana göre nasıl çirkin oluyor anlamadım :D Amacınız özelleştirmekse KDE masaüstünü tercih edesiniz, yok mümkün olduğunca hızlı çalışsın derseniz LXDE derim. XFCE bence arada kalmış bir masaüstü. XFCE yerine MATE kullan daha iyi.
 
Mate hafif bir masaüstü değil malesef... Xfce 350Mhz işlemci istiyor, Lxde 200-250 arası bir şeydi, Mate 800Mhz istiyor, Kde 1Ghz, Gnome 600Mhz küsür birşeydi, cinnamon yanlış hatırlamıyorsam 1Ghz ama Kde ondan daha hızlı çalışıyor. Tabi tek çekirdek. Ancak açılış hızından sistem için performansa kadar fark yaratır.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı