Babamı Alkol Bağımlılığından Kurtarmak

Roxor

Kilopat
Katılım
19 Haziran 2014
Mesajlar
422
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sürekli içiyor. Bağımlısın gibi şeyler söyleyince "Yok ben bağımlı değilim, istediğim zaman durabiliyorum." gibi şeyler söylüyor. Fakat içmediği zamanlar maaşını almasına yakın, paranın suyunu çektiği dönemler. Kendisi yurt dışından emekli olduğu için içme saatleri kısıtlı değil. Sürekli içiyor. Artık yaşı gereği kendine çok zarar veriyor. Farkında bile değil. Kaldıramıyor artık eskisi kadar. Rahatsız edici olmaya başladı ve artık bırakması gerekiyor.

Anlat anlatabilirsen bırakması gerektiğini. Klinik tarzı yerlere yatmaz, anlatsan anlamaz. Çaresiz kaldım fikir arıyorum.
 
İnternet üzerinden çözülecek bir şey değil bu. Babanızı ikna etmeniz gerekiyor çok alkol kullandığına dair. Bunu da hasta olduğunda gideceğiniz doktora önceden anlatarak veya babanızın yakın arkadaşlarına durumu anlatmasını rica ederek belki bir adım atmış olursunuz.
 
Belli yaş üstündeki insanlar artık değiştirilemez bence. Bir sürü insan olum döşeğinde bile sigara içmeye devam ediyor. Şeker hastaları tatlı yemeye devam ediyor falan. En iyi ihtimalle yanında içirtmemeye ikna edebilirsin bence.
 
Eğer kendi başına ikna edemiyorsan, aile büyüklerinden yardım almak en mantıklısı. Tabii önce kendisinin tam olarak alkolü bırakmak istemesi lazım, sonra tedavi olması lazım. Çünkü zorla yapılan tedavinin kalıcı bir faydası olmaz.
 
Aile büyüklerinden yardım almak en mantıklısı.

Büyüklerle arası yok. Arkadaşlarının ondan geriye kalır yanı yok. Doktora eminim gitmez. Kendisi sarhoşken tuvalete girince o kadar kötü bir koku çıkıyor ki. Durumun kötülüğü çıkan kokudan bile belli oluyor diyorum. O iyi oluyor içim temizleniyor diyor. Gel anlat bu adama doktora gitmen lazım diye.
 
Bak kardeşim ben sana açıklayayım durumu : Adam emekli olmuş ve çalışmıyor, artık onu hayata bağlayan bir şey neredeyse kalmamış.
Sen ise onun derdini anlamak yerine yalnızca içme diyorsun. İçecek, emin ol içmeye devam edecek.

Biraz yaşlanması ve çalışmıyor olmasından dolayı eski gücünü kaybettiğini düşünüyor olabilir, ona evde kimin patron olduğunu hatırlatman gerek.
Otorite hep babanın elinde olsun yani. Benim şuan yaptığım şey tam olarak bu : Benim babam da içer sıklıkla ama karışmam, evin reisi odur, onun sözü üstüne söz diyemem.

Ali abi önermişti bana zamanında, oku şu kitabı anlayacaksın ne demek istediğimi : Zor Kişiliklerle Yaşamak - Francois Lelord | 22,04TL - D&R : Kitap
 
Bak kardeşim ben sana açıklayayım durumu : Adam emekli olmuş ve çalışmıyor, artık onu hayata bağlayan bir şey neredeyse kalmamış.


Emekli de olmuş.

Babam normal yollarla emekli olmadı. 29 yaşındayken Avustralya'da yaptığı trafik kazası sonucu belinde kalan bir rahatsızlıktan dolayı emekli oldu. Yani çalışma hayatı uzun falan değil. Hayatını yaşıyor yıllardır. Para da bol geliyor Avustralya'dan geldiği için.
 
Babanıza alkolün zararları ile ilgili falan bir video izletin, belki alkolün zararlarını kendisi dinleyince vazgeçer.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı