İnsan Gözü Hayatı Kaç FPS'den Görür?

İnsan gözünün görüntü kalitesini ben merak ediyorum.
720p mi, full hd mi, 4k mı?
Siz hic piksel goruyor musunuz? Insan gozunde cozunurlik veya piksel diye birsey yok herseyi tam olarak goruyor. Yani gozunun gordugu kaliteyi milyarlarca piksel 20"lik bir monitore sigsa bile veremez en fazla yaklasabilir.
 
@BigSmoke Dostum "insan gözü kaç saniye başına kare gösterir?" sorusunu yanlış adamlara soruyorsun, onu biyolojiyi iyi bilen bir profesöre sorman gerekir, foruma sorarsan "Dur Frapsı açıp bakayım" gibi yanıtlar alırsın iyi forumlar.
Neden hocam? Bizler araştırma yapmayan, bilimden anlamayan, okumayan insanlar mıyız? Yapma Allasen, kendini anlatma.

Dostum insan gözü bir donanım değildir, saniye başına görebildiği kare sayısını hesaplayamayız veya. Fakat bilim adamlarının hesaplayıp, bizim de araştırıp bulabildiğimiz bir bilgi var bu konuda. Insan beyni bir saniye içerisinde 24 kareyi yorumlayabilmektedir. Yani algıladığımız kare sayısı 24.
Gözün fiziki yapısı üzerinden incelediğimizde görme işlemi; Cisimlerden yansıyan ışık demetlerinin, mercekler tarafından kırılıp "Sarı Benek" adı verilen noktaya ters düşürülmesiyle ışık demetlerinin elektrik sinyallerine çevirilerek beyine iletilmesidir. Buna dayanarak benim yorumum; Fiziki olarak, algılama kısmı çıkarıldığında, gözün saniyede gördüğü kare sayısı yoktur veyahut sonsuzdur denebilir. Merceklerden oluşmuş bir sisteme bir saniye içerisinde ne kadar foton demeti yollarsanız o kadarını kırıp, belli bir kısmını yansıtıp, içeriye düşürecektir. Yorumlama, algılama ve iletim kısmı tamamen farklı birimler olan beyin ve sinir sistemindeki nöronlara bağlıdır.
 
@AAK Güzel kardeşim ben bilimden anlamayan, okumayan, araştırma yapmayan insan olduğunuzu iddia etmedim.

Bizim burada bu konu hakkında verebileceğimiz bilgi şu noktaya kadar "Bence x FPS alır, tahminimce x FPS değerini algılar, benim yorumuma göre x FPS 'dir." İşin komik tarafı ise Bilim adamlarının da bu konu hakkında sadece tahminleri bulunmakta. Biyoloji 'yi bilen kişiden bilgiyi almak daha sağlıklı olur.

Soru size çok dolu gibi gelebilir ama içi boş bir sorudur, bunun gibi sorulan bir sürü soru var örneğin; "Beynimiz depolama sınırı ne kadardır?"
 
@SerhadTuran ben sanki bir yerden, beynimizin depolama kapasitesinin 200 terabyte olduğunu duymuştum. Bunun gibi soruların cevapları olsa çok güzel olur.

•İnsan beyni kaç GHz.
•İnsan beyni ameliyat ile OC yapılabilir mi?
•İnsan beyninin okuma, yazma hızı nedir?
•İnsan beyni ısınır mı? Isınıyorsa nasıl soğur?
•İnsan beyni ne kadar enerji ile çalışır?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı