Corsair VS550 coil whine sorunu

ViperEyes77

Kilopat
Katılım
23 Haziran 2016
Mesajlar
497
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, daha önce de benzer konuyu açmıştım. Şimdi aklımda farklı bir soru var Corsair VS550 PSU genellikle PC boşta iken uyku modunda olsun PC kapalı olsun ıslık sesine benzer bir ses çıkartıyor. Ama garantisi 3 yıllıkmış, 5. yılına girdim ürünün, acaba Vatan PC'ye götürsem işlem yaparlar mı? Yoksa garantisi bittiği için bir şey yapamazlar mı? Ya da evde kendi kendime bu sorunu çözebilir miyim? Bu arada 5 yıldır akım korumalı prizle kullanıyorum bilgisayarımı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şartelden kapatınca ses kesiliyor, elektrik verince ara sıra çınlama sesi geliyor.

Coil whine olduğuna emin misiniz? Coil whine genellikle yük altına çıkan bir sestir.

Coil whine, ekran kartlarında kullanılan bazı indüktörlerin kalitesiz ya da yetersiz olmasından dolayı karta aşırı yük bindiğinde karttan gelen tıslama sesidir. GTX 970 serisine ait referans olmayan bazı modellerde bu sorun gözükmektedir. Öte yandan kasa kapağınız kapalı ve kasanız da monitörün hemen yanında değilse, kasadan gelen diğer seslerle birlikte sineye çekilebilecek bir sestir. Hatta bazı durumlarda fan sesleri coil Whine'ı bastırır ve siz bu sesi fark etmezsiniz bile.

Bu arada coil bobin, whine ise ağlamak anlamına gelir. Yani coil whine, bobin ağlamasıdır :)
 
Coil whine olduğuna emin misiniz? Coil whine genellikle yük altına çıkan bir sestir.

Yani şöyle söyleyim yük altındayken kulaklığım takılı olduğu için duymuyorum ama PC kapalıyken bile çınlama sesi geliyordu , bu aralar o ses kesildi bende anlayamadım.

Arkadaşlar çözümü şöyle buldum BIOS'tan ErP ayarını S4+S5 yaptım 1 haftadır çınlama sesi duymuyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı